برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

شرايط بهينه استخراج ژلاتين خوراكي از استخوان گاو به روش اسيدي با استفاده از رگرسيون سطوح پاسخ RSREG

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

در اين تحقيق به منظور تعيين شرايط بهينه استخراج ژلاتين به روش اسيدي از استخوان گاو، به ترتيب اثر سه متغير (1.8-2.6) pH،‌ دما (80-60 درجه سانتي گراد)، زمان (120-40 دقيقه) بر روي راندمان استخراج، استحكام ژل، ويسكوزيته و ميزان جذب در طول موج 420 نانومتر،‌ مورد بررسي قرار گرفت. نتايج طرح آزمايشي مركب مركزي انجام شده به روش رگرسيون سطوح پاسخ (RSREG) تجزيه و تحليل شد. ضرايب هم بستگي مدل هاي رگرسيون برازش داده شده راندمان، استحكام ژل، ويسكوزيته و جذب در طول موج 420 نانومتر به ترتيب 0.998, 0.911, 0.990 و 0.928 تعيين شد. آناليز واريانس اثر كلي متغيرهاي فرايند در مدل هاي رگرسيون نشان داد كه اثر هر سه متغير pH، دما و زمان در مدل هاي رگرسيون راندمان و ويسكوزيته معني دار بوده اما اثر دما در مدل رگرسيون جذب معني دار نبودند. مقايسه ميانگين نتايج خصوصيات ژلاتين هاي اسيدي و تجارتي نشان داد كه ژلاتين اسيدي داراي ويسكوزيته و بلوم بيشتري نسبت به ژلاتين تجارتي بود. شرايط اپتيمم استخراج براي حداكثر راندمان، استحكام ژل و ويسكوزيته و حداقل جذب بترتيب (80, pH=1.88 درجه سانتي گراد، 118 دقيقه)، (60, pH=1.88 درجه سانتي گراد، 48 دقيقه)،‌ (69, pH=2.56 درجه سانتي گراد، 118 دقيقه) و (62, pH=2.6 درجه سانتي گراد، 48 دقيقه) تعيين شد. نتايج آناليز واريانس مقادير آهن، مس و سرب در نمونه ژلاتين تجارتي و اسيدي نشان داد كه اختلاف معني داري بين نمونه ها وجود داشت. ولي مقدار عناصر فوق در نمونه اسيدي كمتر از حد مجاز در ژلاتين غذايي بود. تركيب آمينواسيدي ژلاتين اسيدي و ژلاتين تجارتي تقريبا يكسان بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 221
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی