برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تعيين شرايط بهينه استخراج كاروتنوئيدهاي گوجه فرنگي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

توليد رنگ هاي خوراكي از منابع طبيعي كه بتوانند جانشين مناسبي براي رنگ هاي مصنوعي باشند از نظر حفظ سلامت مصرف كنندگان از اهميت بسياري برخوردار است. در اين تحقيق در روش استخراج با حلال از سه حلال غيرقطبي پتروليوم اتر با نقطه جوش 55 درجه سانتي گراد، ان- هگزان با نقطه جوش 60 درجه سانتي گراد و مخلوط حلال هاي ان- هگزان، اتانول، استن، به نسبت (2:1:1) با نقطه جوش 50 درجه سانتي گراد در سه زمان (2، 4 و 6 ساعت) و دو دماي استخراج (دماي محيط و نقطه جوش حلال مربوطه) استفاده شد. تيمار استخراج با مخلوط حلال ها در دماي جوش و زمان استخراج 6 ساعت، از نظر ميزان استخراج رنگ اختلاف معني داري در سطح احتمال 95 درصد با ساير تيمارها داشت و به عنوان بهترين شرايط استخراج انتخاب شد. در روش استخراج با حلال چهار حجم حلال در نظر گرفته شد كه حجم برابر حلال و نمونه در سطح احتمال 95 درصد بهترين حالت از نظر استخراج رنگ انتخاب شد. راندمان استخراج رنگ از گوجه فرنگي و پودر گوجه فرنگي به ترتيب 0.14 و 0.24 درصد (وزني/وزني) تعيين گرديد. هم چنين درصد خلوص لايكوپن در رنگ استخراج شده 82.65 درصد به دست آمد. رنگ استخراج شده در روغن آفتابگردان در 4 درجه سانتي گراد پس از سه ماه انبارداري كاملا پايدار بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

خانی پور، ا.، و کرامت، ج.، و شکرانی، ر. (1386). تعیین شرایط بهینه استخراج کاروتنوئیدهای گوجه فرنگی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی), 11(40 (ب)), 289-296. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=65955



Vancouver : کپی

خانی پور الهام، کرامت جواد، شکرانی رضا. تعیین شرایط بهینه استخراج کاروتنوئیدهای گوجه فرنگی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی). 1386 [cited 2021August05];11(40 (ب)):289-296. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=65955



IEEE : کپی

خانی پور، ا.، کرامت، ج.، شکرانی، ر.، 1386. تعیین شرایط بهینه استخراج کاروتنوئیدهای گوجه فرنگی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی), [online] 11(40 (ب)), pp.289-296. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=65955.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 219 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی