برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

استخراج روغن خوراكي از پوسته وسبوس برنج ايراني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

توليد نسبتا بالاي سالانه برنج دركشور، سبب جمع آوري مقدارزيادي سبوس برنج ميگردد. اين واقعيت سبب شد تا تحقيقاتي برروي سبوس انواع مختلف برنج جهت تهيه روغن كه يك ماده با ارزش و موردنياز كشور ايران است انجام شود. دراين تحقيق استخراج روغن ازچند واريته مختلف سبوس برنج كه از شمال وجنوب ايران جمع آوري شده بود مورد بررسي قرارگرفت. همچنين بين نمونه هاي جمع آوري شده ازنقطه نظر مقدار كل روغن و كيفيت آن از لحاظ خوراكي و يا صنعتي نيز مورد بررسي قرار گرفت . بر اساس قدرت حلاليت و قابليت دسترسي به حلال، نرمال هگزان به عنوان حلال مناسب انتخاب شد و جهت جداسازي روغن ازحلال، ازدستگاه تبخير دوار در خلاء استفاده گرديد. آناليز انجام شده بر روي روغن نشان داد كه درصد اسيد اولئيك بيشتر از ديگر اسيدهاي چرب مي باشد. اندازه گيري  pH، عدد يدي و عدد صابوني بر روي روغن هاي استخراج شده انجام گرفت وپس از رنگ زدايي بوسيله كربن فعال و يا خاك رنگبر، محصول خالص شد. بر اساس نتايج و يافته هاي ما ،ميزان روغن بدست آمده از نمونه هاي شمال بيشتر از نمونه هاي تهيه شده از قسمتهاي جنوب ايران بود. مقدار كل روغن بدست آمده از نمونه ها بين 2/1 تا 3/5 درصد بود. بنابراين سبوس برنج ميتواند به عنوان يك منبع ديگر تهيه روغن خوراكي مورد توجه قرار گيرد كه ممكن است درساخت محصولات خوراكي و افزودنيهاي خوراكي مورد استفاده قرار گيرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 371
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی