مشخصات مقاله عنوان نشریه: پژوهش و سازندگي اطلاعات شماره: زمستان 1383 , دوره 17 , شماره 4 (پي آيند65) در امور دام و آبزیان ; از صفحه 92 تا صفحه 102 . عنوان مقاله: مطالعه تاثیر سطوح مختلف فرآورده های فرعی پسته و تانن موجود در آن بر رشد بدن و تولید کرک بزهای رائینی نویسندگان: سيدمومن سيدمجتبي, نيك خواه علي, زاهدي فر مجتبي, صالحي مهناز, فروغ عامري نادر آدرس: چکیده: در این تحقیق اثرات چهار جیره غذایی حاوی 2.4 مگا کالری انرژی متابولیسمی و 12.4 درصد پروتئین خام با سطوح صفر، 10، 20 و 30 درصد بقایای محصول پسته بر رشد، تولید کشمیر و خصوصیات فولیکولی مورد مطالعه قرار گرفت. این آزمایش با 32 راس بز نر رائینی 18 ماهه با میانگین وزن و انحراف معیار 24.92±2.15 کیلوگرم در قالب طرح کاملا تصادفی و به مدت 174 روز اجرا گردید. نتایج آزمایش نشان داد بیشترین بیده تولیدی (549 گرم) متعلق به جیره حاوی 10 درصد بقایای پسته و کمترین آن (481 گرم) مربوط به جیره شاهد بود. هر چند که این تفاوت معنی دار نبود (p>0.05). تولید بیده بزهای تغذیه شده با جیره های حاوی بقایای پسته بیشتر از گروه شاهد بود اگرچه میزان بیده تولیدی متناسب با افزایش بقایای پسته در جیره های غذایی بصورت خطی افزایش نیافت. کمترین و بیشترین کشمیر متعلق به جیره 10 و 30 درصد به ترتیب به میزان 18.41 و 20.31 میکرون بود. بیشترین و کمترین استحکام دسته الیاف به ترتیب متعلق به جیره 10 و 20 درصد و به میزان 3.67 و 3.21 گرم نیرو/ تکس بود که البته از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشتند (p>0.05). میانگین تراکم فولیکولهای اولیه و ثانویه در ابتدا و انتهای آزمایش جیره های حاوی صفر، 10، 20 و 30 درصد بقایای پسته به ترتیب برابر با 36.73 و 40.51 و 34.99 و 34.37 میلیمتر مربع/ پوست بود و میانگین نسبت فولیکولی 12.29 و 13.4 و 12.55 و 12.47 بدست آمد که اختلاف معنی دار (P>0.05) نشد. بین تیمارها از نظر ماده خشک مصرفی اختلاف معنی دار (p<0.05) وجود داشت. اما از نظر اضافه وزن و ضریب تبدیل خوراک اختلاف معنی داری (p>0.05) مشاهده نشد. میزان کل تانن و مواد فنولیک بقایای پسته به ترتیب 10.15 و 15.62 درصد در ماده خشک اندازه گیری شد. تجزیه پذیری پروتئین خام جیره شاهد بیشتر از جیره های حاوی بقایای پسته بود و مقادیر تجزیه پذیری پروتئین به طور خطی با افزایش تانن کاهش یافت. به طور کلی نتایج نشان داد بقایای پسته می تواند تا 30 درصد ماده خشک جیره مصرفی را تشکیل دهد بدون اینکه هیچگونه اثرات بازدارنده بر رشد بدن، ماده خشک مصرفی، فولیکولهای پوست، تولید کشمیر و سلامتی بزها داشته باشد. کلید واژه: بقایای پسته(Q4)بز رائینی(Q4)کرک(Q3)رشد روزانه(Q4)خصوصیات بیده(Q4)فولیکول الیاف(Q4)کل مواد فنولیک(Q4) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اثرات مكمل اسيد اسكوربيك و تراكم مواد مغذي جيره روي عملكرد جوجه هاي گوشتي نر در معرض تنش گرماييپستهتعيين اثرات سطوح مختلف آنزيم و جو بدون پوشينه بر عملكرد جوجه هاي گوشتيبررسي منابع مختلف چربي بر عملكرد دو سويه تجاري جوجه گوشتيجايگزيني اسيد آمينه گوگرددار (متیونين) با سولفات سديم در جيره حاوي چربي جوجه هاي گوشتي مقالات همایشی مرتبط: استفاده های تجاری از آلاینده های پستهبررسی جایگاه اخلاق آب در مناطق پسته کاری استان کرمانبررسی عوامل موثر بر ضایعات پسته استان کرمانبررسی تاثیر فرآیند خشک کردن بر خصوصیات فیزیکی مغز پستهارزیابی اثربخشی تبلیغات بر فروش پسته ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه بازدید یکساله 95 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی