4 SID.ir | بررسی میزان بافتهای مخاطره آمیز در ارتباط با جنون گاوی در فرآورده های گوشتی حرارت دیده (سوسیس و کالباس معمولی) از طریق روش الیزا در تهران

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسی میزان بافتهای مخاطره آمیز در ارتباط با جنون گاوی در فرآورده های گوشتی حرارت دیده (سوسیس و کالباس معمولی) از طریق روش الیزا در تهران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

متعاقب رخداد جنون گاوی یا آنسفالوپاتی اسفنجی شکل گاوی در بریتانیا و سایر کشورهای اروپايی و به دنبال آن رخداد واریته بیماری کروتزفیلد- جاکوب در انسان و تائید ارتباط این دو بیماری، زنگ خطر بیماری BSE را به عنوان یک بیماری قابل انتقال بین دام و انسان به صدا در آورد. با توجه به حضور عامل بیماری در بافتهای مخاطره آمیز مغز و نخاع شوکی امکان آلوده شدن گوشت و بالطبع فرآورده های گوشتی در ضورت استفاده از مغز در تولید آنها یا حضور بافتهای CNS به صورت آلودگی غیر عمدی گوشت در مرحله بی حس کردن گاوها و یا جداسازی گوشت های بازیافتی اطراف ستون مهره ها، دور از انتظار نمی باشد. این تحقیق با توجه به کار مشابهی که در دانشگاه گیسن آلمان انجام پذیرفته بود با هدف بررسی بافتهای مخاطره آمیز از طریق تست غربالگری سریع مواد مخاطره آمیز با شناسايی پروتئین اسیدی رشته ای گلیال به عنوان نشانه سلولی که به فراوانی در بافت CNS یافت می گردد، در فرآورده های گوشتی تولیدی در تهران به اجرا گذاشته شد. از تعداد 19 کارخانه تولید سوسیس و کالباس تعداد 184 نمونه برداشت شد و با دوسری کیت الیزا میزان جذب نوری استانداردها و نمونه ها قرائت، ثبت و مقایسه گردید. میانگین جذب نوری نمونه ها زیر استانداردهای شماره 2 و نزدیک به استانداردهای شماره 1 قرار می گیرند که بیانگر میزان CNS کمتر از 0.2 درصد و نزدیک به صفر می باشد. نتیجه گیری می شود که سوسیس و کالباس های تولیدی در سطح تهران از نظر احتمال خطر بیماریهای پریونی، فاقد نگرانی است.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 0
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی