3 SID.ir | بررسي اثر مصرف روزي دو تخم مرغ اضافه، بر چربي خون، در افراد جوان سالم و با کلسترول طبيعي

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 
بررسي اثر مصرف روزي دو تخم مرغ اضافه، بر چربي خون، در افراد جوان سالم و با کلسترول طبيعي
 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

مقدمه: اختلال چربي هاي خون يکي از عوامل خطر بيماري هاي قلبي عروقي است. يکي از مواد غذايي مهم و رايج انسانها تخم مرغ مي باشد که از طرفي غني از مواد مغذي و ويتامينهاست و از طرف ديگر زرده تخم مرغ حاوي مقادير زياد کلسترول است. با توجه به اختلاف نظر زياد و گاه متناقضي که در مورد مصرف تخم مرغ و مقدار مجاز آن وجود دارد بر آن شديم اثر اضافه شدن تخم مرغ به رژيم غذايي معمول (نه جانشين شدن آن) را بر چربي خون مورد بررسي قرار دهيم.
روشها: پس از اخذ رضايتنامه، تعداد 60 نفر از دانشجويان داوطلب در اين پژوهش شرکت کردند. از دو هفته قبل از شروع تخم مرغ رژيم غذايي تحت نظارت قرار گرفت و انواع غذاهاي مصرفي روزانه با پرسشنامه 24 ساعته ياد آمد خوراک بررسي گرديد. آزمايش هاي چربي خون در ابتداي پژوهش و سپس يک ماه پس از مصرف روزانه 2 تخم مرغ اضافه، انجام گرديد. اختلاف معني داري بين تغذيه دوران قبل و بعد از شروع تخم مرغ در هيچ يک از افراد پژوهش مگر در 4 نفر مشاهده نگرديد که اين موارد از مطالعه حذف شدند.
نتايج: بطور معني داري از نظر آماري کلسترول
LDL افزايش و در پايان پژوهش کلسترول توتال، تريگليسريد و HDL کلسترول کاهش نشان داد. در هيچ موردي اين افزايش ها از مرز طبيعي فراتر نرفت.
بحث: مصرف روزانه 2 تخم مرغ بصورت کالري اضافي اثرات نامطلوبي روي چربي هاي خون دارد و در ايجاد بيماري هاي قلب و عروق موثر باشد. مصرف مقادير کمتر از 2 تخم مرغ روزانه و ترجيحا بصورت جانشين ساير مواد خوراکي، مي تواند از نظر سلامتي اقدام مناسب تري باشد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 521
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی