برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي شيوع سروتايپ هاي سالمونلا در گوشت و مرغ و مقاومت آنتي بيوتيكي آن ها در تهران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده بهداشت، گروه میکروب شناسی
 
چکیده: 

سابقه و هدف: بيماري هاي منتقله از غذا، يكي از مشكلات اصلي بهداشتي و اقتصادي در بين كشورهاي صنعتي و غيرصنعتي با شيوع رو به افزايش مي باشد. همچنين افزودن آنتي بيوتيك به رژيم غذايي حيوانات اهلي باعث ايجاد مقاومت دارويي در اين باكتري شده كه مي توانند از طريق مواد غذايي به انسان منتقل شوند. در اين ميان مصرف مواد غذايي گوشتي آلوده به سالمونلا به عنوان اصلي ترين منبع بيماري هاي منتقله از غذا مي باشد. اين مطالعه توصيفي به منظور تعيين سروتيپ هاي سالمونلا در گوشت هاي قرمز و سفيد خريداري شده به صورت بسته بندي و غيربسته بندي از مناطق مختلف تهران و ارزيابي ميزان مقاومت آنتي بيوتيكي سويه هاي جداشده، در سال 1383 انجام گرفت.
مواد و روش ها: نمونه برداري به طور تصادفي از 10 واحد عرضه كننده گوشت به صورت بسته بندي و 17 واحد عرضه كننده به صورت غيربسته بندي انجام گرفت. از 133 نمونه گوشت تهيه شده، 67 نمونه مرغ و 66 نمونه گوشت قرمز بود. نمونه ها به مقدار 25 گرم وزن و در داخل
225 ml محيط غني كننده BPW قرار داده شده و پس از هموژنيزه شدن توسط Stomacher در دماي 37 درجه سانتيگراد به مدت 24 ساعت گرمادهي شند. سپس 0.1ml از محلول در داخل RV10ml ريخته و در دماي 42 درجه سانتي گراد به مدت 24 ساعت قرار گرفت. در مرحله بعد يك لوپ از اين محيط بر روي HE كشت داده شد. اين محيط نيز در دماي 37 درجه سانتي گراد به مدت 24 ساعت قرار گرفت تا پرگنه هاي سالمونلا بر روي محيط كشت رشد كنند. جهت تعيين حساسيت، ديسك ديفيوژن طبق روش استاندارد انجام گرديد.
يافته ها: از مجموع 67 نمونه مرغ مورد آزمايش، 32 مورد
(%47.8) و از 66 مورد گوشت قرمز، 19 مورد (%28.8) آلوده به سالمونلا بودند. سروتيپ غالب در نمونه هاي گوشت و مرغ (%54.9) S.thompson بود. همچنين نتايج بررسي مقاومت آنتي بيوتيكي سويه ها نشان داد كه %90.6 از نمونه هاي جداشده از مرغ در مقايسه با %36.8 از نمونه هاي جداشده از گوشت نسبت به ناليديكسيك اسيد مقاوم بودند.
نتيجه گيري: با توجه به مقاومت آنتي بيوتيكي برخي از سويه هاي جداشده در نمونه هاي مورد آزمايش، كنترل مواد غذايي از نظر انتقال سويه هاي پاتوژن به انسان دقت بسيار زيادي را مي طلبد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

سلطان دلال، م.، و طارمی، م.، و مدرسی، ش.، و ذوالفقاریان، ک.، و معزاردلان، س.، و زالی، م. (1386). بررسی شیوع سروتایپ های سالمونلا در گوشت و مرغ و مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها در تهران. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences), 12(3 (پی در پی 57)), 245-252. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=65247



Vancouver : کپی

سلطان دلال محمدمهدی، طارمی مهناز، مدرسی شبنم، ذوالفقاریان کوروش، معزاردلان ساناز، زالی محمدرضا. بررسی شیوع سروتایپ های سالمونلا در گوشت و مرغ و مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها در تهران. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences). 1386 [cited 2021July24];12(3 (پی در پی 57)):245-252. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=65247



IEEE : کپی

سلطان دلال، م.، طارمی، م.، مدرسی، ش.، ذوالفقاریان، ک.، معزاردلان، س.، زالی، م.، 1386. بررسی شیوع سروتایپ های سالمونلا در گوشت و مرغ و مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها در تهران. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences), [online] 12(3 (پی در پی 57)), pp.245-252. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=65247.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 534 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی