مشخصات مقاله عنوان نشریه: علوم كشاورزي ايران : 1385 , دوره 37 , شماره 6 ; از صفحه 1115 تا صفحه 1120 . عنوان مقاله: بررسي تاثير تيمارهاي مختلف بر سرعت و ميزان رشد باكتري هاي شكمبه بعد از يك دوره گرسنگي نویسندگان: محرري علي* آدرس: * دانشكده كشاورزي، دانشگاه شهركرد چکیده: شيرابه شكمبه مورد بررسي از يك راس گاو شيري بالغ نژاد هلشتين كه شكمبه وي كانال گذاري شده بود، گرفته شد. خوراك حيوان مزبور را جيره اي حاوي كاه راگي (Eleusine coracana) در حد اشتها و كنسانتره تجاري به منظور رفع احتياجات غذايي تشكيل مي داد. باكتري هاي شيرابه شكمبه از طريق سانتريفوژ كردن جدا گرديد و در بافر فسفات بدون هيچگونه ماده مغذي به مدت 30 روز نگهداري شد. به منظور رشد مجدد باكتري ها از دو غلظت گلوكز و دو نوع ايزو اسيد (والريك و ايزو والريك) استفاده گرديد و از روش استفاده از لوله هاي كشت، به منظور رشد دادن باكتري ها استفاده گرديد. نتايج نشان داد كه باكتري هاي شكمبه مي توانند بعد از مدت 30 روز در بافرفسفات زنده بمانند اما بعد از اين مدت در مقايسه با شرايط معمول، براي رشد مجدد نياز به زمان بيشتري دارند. اين زمان تحت تاثير مواد مغذي در دسترس آنها متفاوت است. در محيطي با غلظت كم گلوكز (19.71 ميكرومول در هر ميلي ليتر محيط كشت) رشد مجدد بعد از يك تاخير 12 ساعته شروع شده و رشد لگاريتمي به مدت 12 ساعت ادامه يافت. اما در محيطي با غلظت زياد گلوكز (39.42 ميكرومول در هر ميلي ليتر محيط كشت) رشد لگاريتمي بعد از 18 ساعت شروع شد و اين رشد تا 29 ساعت بطور بطئي ادامه يافت، ضمن اينكه در انتهاي اين دوره تعداد باكتري ها بيشتر از تعداد نهايي باكتري ها در غلظت كم گلوكز بود. ايزو والريك اسيد (15 ميكرومول اسيد ايزووالريك + 13.86 ميكرومول گلوكز در هر ميلي ليتر محيط كشت) در مقايسه با والريك اسيد (17 ميكرومول اسيد والريك + 13.86 ميكرو مول گلوكز در هر ميلي ليتر محيط كشت) نشان داد كه باكتري ها در اين محيط كشت براي رشد مجدد به 2 ساعت زمان كمتر نياز دارند و رشد لگاريتمي آنها نيز 2 ساعت بيشتر از شرايط والريك اسيد ادامه مي يابد. با اين وجود تراكم باكتري ها در انتهاي دوره رشد در محيط هاي حاوي ايزو والريك اسيد كمتر از محيط هاي حاوي والريك اسيد بود (P<0.05). كلید واژه: نشخواركنندگان(Q3)باكتري هاي شكمبه(Q3)گرسنگي دادن(Q3)رشد مجدد(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: کلید شناساییقمگزارش جدیدفون ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: بررسي اثر غلظت آگار، گلوكز، تعداد باكتري و شرايط مختلف جوي در رشد باكتري ها در تثبيت ژلجداسازي باكتري هاي مولد بيوسورفاكتانت از مخازن نفتي گچساران و بهينه سازي شرايط رشد آن هارديابي باكتري E. coli 0157: H7 از گاوهاي كشتار شده در شيراز بوسيله واكنش زنجيره اي پليمراز (PCR)بررسي نوع و تراكم باكتري هاي جدا سازي شده از هواي اهواز در شرايط عادي و گرد و غبار طي فصول مختلفاثر مصرف مخمر بر فرانسجه هاي تخمير، جمعيت ميكروبي شكمبه و عملكرد گوساله هاي پرواري مقالات همایشی مرتبط: اثر باكتري هاي سودوموناس بر جوانه زني و رشد گياهچه ارقام مختلف ذرتاثر باكتري هاي محرك رشد بر مولفه هاي جوانه زني و رشد گياهچه برنجبررسي اثرات باكتري هاي محرك رشد بر جوانه زني و رشد گياهچه چند رقم گندمبررسي تاثير ضد باكتريايي عصاره اتانولي مريم گلي (Salvia officinalis) بر باكتري هاي اشريشيا كلي و استافيلوكوكوس ارئوس مقاوم به چند دارو (MDR)اثر باكتري هاي محرك رشد بر جوانه زني و رشد گياهچه سويا ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 130 آخرین های بلاگ با کد رایگان QR میزان استفاده از ارائه خود را افزایش دهیدمحققان پر استناد ایران در سال 2019موضوعات جدید علمی را استخراج کنیدبا سرویس رایگان موضوعات مرتبط در ساینس دایرکت آشنا شویمبا پابلونز: مقالات علمی خود را به صورت رایگان از وب آو ساینس رصد کنیمچگونه استنادات خود را افزایش دهیم؟ ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی