مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله دانشكده پزشكي اطلاعات شماره: مرداد 1386 , دوره 65 , شماره 5 ; از صفحه 43 تا صفحه 47 . عنوان مقاله: تاثير تعداد وعده هاي غذايي در تامين مواد مغذي مورد نياز نوجوانان نویسندگان: حمايلي مهرباني حميرا, ميرميران پروين, بايگي فرشته, عزيزي فريدون* آدرس: * تهران، اوین، جنب بیمارستان طالقانی، پلاک 24، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم چکیده: زمينه و هدف: با توجه به افزايش نياز به انرژي و مواد مغذي مورد نياز براي رشد و تکامل سريع در دوران نوجواني، مطالعه حاضر با هدف بررسي ميانگين تعداد وعده هاي غذايي دريافتي نوجوانا در طول اين دوره زندگي و ارتباط آن با تامين مواد مغذي مورد نياز انجام گرفته است.روش بررسي: در اين مطالعه مقطعي 367 نوجوان 19-10 ساله به صورت تصادفي انتخاب شدند. دريافت هاي غذايي با استفاده از ياد آمد 24 ساعته جمع آوري شد. افراد براساس تعداد وعده هاي دريافتي به سه گروه تقسيم شدند، گروه اول: کمتر از چهار وعده، گروه دوم چهار تا شش وعده و گروه سوم هفت وعده يا بيشتر در روز مصرف مي کردند. تجزيه و تحليل اطلاعات بدست آمده با استفاده از آزمون ANCOVA، Bonferroni و تعديل اثر سن، جنس، کل انرژي دريافتي بود. مقادير مواد مغذي دريافتي با مقادير توصيه شده Dietary Reference Intake مقايسه گرديد.يافته ها: دريافت هاي غذايي سه گروه در ميزان مصرف سبزي ها و گروه گوشت و جانشين هايش تفاوت معني داري نداشت. در افرادي که کمتر از چهار وعده در روز مصرف کرده بودند ميوه و لبنيات دريافتي نسبت به دو گروه ديگر کمتر (P<0.01) و ويتامين ث و ريبوفلاوين دريافتي در حد مطلوب بود در حالي که در صد قابل توجهي از افراد سه گروه مقادير ناکافي کلسيم، روي، مس، منزيوم و پيريدوکسين در مقايسه با مقادير توصيه شده دريافت کرده بودند. افزايش تعداد وعده هاي غذايي با تامين منيزيوم، کلسيم، فسفر، ويتامين ث، ريبو فلاوين و پيريدوکسين ارتباط داشت. نتيجه گيري: دريافت ناکافي اغلب ريز مغذي هاي مهم در نوجوانان به چشم مي خورد. مي توان با افزايش تعداد وعده هاي غذايي، بدون افزايش کل انرژي دزيافتي کيفيت رژيم غذايي را بهبود بخشيد. کلید واژه: نوجوانان(Q2)تعداد وعده(Q3)ريز مغذي ها(Q3)ميان وعده(Q3) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: نمایه توده بدنیفعالیت بدنیدانش آموزاننوجوان ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: بررسي الگوي غذايي كيفي و كمي دانش آموزان دبستاني شهر تهران تعيين رابطه مصرف ميان وعده در كودكان دبستاني ياسوج با شاخص هاي تن سنجيآيا افزايش تعداد وعده هاي غذايي با كاهش عوامل خطر بيماري هاي غير واگير ارتباط دارد؟تاثير تعداد وعده هاي غذايي بر پروفايل ايمونوگلوبولين ها و انسولين سرم در موش صحراييعادات غذايي در دختران نوجوان دبيرستان هاي شهر ساري، سال1382 مقالات همایشی مرتبط: عوامل موثر بر فرهنگ مصرف میان وعده های سالمالگوی مصرف میان وعده غذایی و ارتباط آن با وضعیت وزن در دانشجویان دختر و پسرنقش میان وعده های غذایی در رشد جسمی، ذهنی و رفتاری کودکانبررسی نقش مثبت مصرف فیبرهای غذایی در میان وعده های غذاییارتباط دریافت میان وعده های غذایی با چاقی در کودکان ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 101 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی