برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1385 , دوره  8 , شماره  1 ; از صفحه 59 تا صفحه 68 .
 
عنوان مقاله: 

اثر سطوح مختلف ازت بر روند رشد و كيفيت پروتئين در دانه سورگوم‏

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

براي بررسي تاثير سطوح مختلف ازت بر روند رشد و كيفيت پروتئين در دانه سورگوم‏(Sorghum bicolor (L.) Moench) ‏ دو آزمايش در سال 1382 در شهرستان پاكدشت تهران اجرا شد. ‏در اين دو آزمايش سورگوم دانه‏ اي (رقم هيبريد ‏H-726‏) با استفاده از روش آب كشت در شرايط گلخانه ‏اي ‏كشت و در قالب طرح كاملا تصادفي با سه تكرار مطالعه شد. در آزمايش اول از محلول كشت استاندارد ‏ازت (88 پي پي ام) و در آزمايش دوم از محلول هاي كشت با سطوح مختلف ازت (220, 88, 44, 17.5 و ‏‏440 پي‏ پي ‏ام) استفاده شد. وزن تازه كل بوته و روند جذب ازت به طور خطي تا مرحله خميري سخت ‏افزايش و سپس كاهش يافت. جذب ازت در دو مرحله از دوران رشد رويشي و زايشي (يعني چهار هفته ‏قبل و بعد از مرحله خوشه رفتن) بيشترين مقدار بود. با افزايش مقدار ازت، وزن تازه، وزن خشك گياه، ‏عملكرد دانه، نشاسته خام كاهش و ميزان ازت كل در كليه قسمت هاي گياه، جذب ازت توسط گياه، ‏پروتئين خام و پرولامين دانه افزايش يافت. در كليه سطوح ازت مورد استفاده، نوع پروتئين عمده در دانه ‏شامل گلوتلين و سپس پرولامين بود. تاثير سطوح مختلف ازت بر درصد چربي خام و خاكستر خام دانه ‏معني دار نبود. بيشترين همبستگي مثبت و معني‏ دار بين آلبومين و گلوبولين و بين گلوتلين و كل پروتئين ‏قابل استخراج (r=0.99) و بيشترين همبستگي منفي و معني‏ دار بين ميزان پروتئين خام و ماده خشك دانه (r=-0.73) بود. ‏

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

میرهادی، س.، و مختصی بیدگلی، ع. (1385). اثر سطوح مختلف ازت بر روند رشد و کیفیت پروتئین در دانه سورگوم‏. مجله کشاورزی, 8(1), 59-68. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=64685



Vancouver : کپی

میرهادی سیدمحمدجواد، مختصی بیدگلی علی. اثر سطوح مختلف ازت بر روند رشد و کیفیت پروتئین در دانه سورگوم‏. مجله کشاورزی. 1385 [cited 2021May14];8(1):59-68. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=64685



IEEE : کپی

میرهادی، س.، مختصی بیدگلی، ع.، 1385. اثر سطوح مختلف ازت بر روند رشد و کیفیت پروتئین در دانه سورگوم‏. مجله کشاورزی, [online] 8(1), pp.59-68. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=64685.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 56 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی