برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1385 , دوره  37 , شماره  5 ; از صفحه 821 تا صفحه 830 .
 
عنوان مقاله: 

اثر منبع و مقدار نيتروژن بر تجمع نيترات در اندام هاي مختلف چند رقم توت فرنگي،‌ (Fragaria x ananassa Duch)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
 
چکیده: 

در اين تحقيق اثر منبع نيتروژني بر تجمع نيترات در اندام هاي مختلف چهار رقم توت فرنگي به نام هاي آليسو، سلوا، گاويتا و كامارسا، با روش آبكشت و پنج محلول غذايي حاوي مقادير متغير آمونيوم (s5=2), (s4=1), (s3=0.5), (s2=0.25), (s1=0) و مقدار ثابت نيترات (6 ميلي مولار) مورد بررسي قرار گرفت. در اين تحقيق بوته ها در دو فصل متفاوت تابستان و زمستان به ترتيب رشد رويشي و رشد رويشي و زايشي داشتند. طبق نتايج، در فصل تابستان درصد نيترات برگ به تدريج افزايش پيدا نمود. با افزايش نيتروژن آمونيومي، درصد نيترات برگ افزايش پيدا نمود. درصد نيترات طوقه و ريشه با افزايش نيتروژن آمونيومي به 0.5 ميلي مولار به حداكثر رسيد، و با افزايش بيشتر نيتروژن آمونيومي ثابت ماند. در بين ارقام، رقم سلوا بيشترين درصد نيترات طوقه و ريشه، گاويتا بيشترين نيترات برگ و كامارسا بيشترين نيترات دمبرگ را داشت. در فصل زمستان و در داخل گلخانه نيز درصد نيترات برگ و دمبرگ در نمونه برداري سوم بيشترين بود. درصد نيترات طوقه و ريشه با افزايش نيتروژن آمونيومي به بيش از 0.25 ميلي مولار در محلول كاهش يافت. درصد نيترات ميوه در محلول غذايي S2، به حداكثر مقدار رسيد و افزايش بيشتر آمونيوم در محلول هاي غذايي موجب كاهش درصد نيترات ميوه گرديد. رقم سلوا، كمترين نيترات ريشه و طوقه، رقم گاويتا بيشترين نيترات برگ، طوقه، ريشه و ميوه را داشت. در تابستان درصد نيترات برگ، ريشه، دمبرگ و طوقه به طور معني داري بيشتر از فصل زمستان بود. در نهايت، در بين پنج محلول غذايي، محلول غذايي S5 و در بين چهار رقم كشت شده، رقم آليسو به دليل تجمع مقدار نيترات كم در ميوه توصيه مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

حقیقت افشار، م.، و بابالار، م.، و کاشی، ع.، و عبادی، ع. (1385). اثر منبع و مقدار نیتروژن بر تجمع نیترات در اندام های مختلف چند رقم توت فرنگی,‌ (Fragaria x ananassa Duch). علوم کشاورزی ایران, 37(5), 821-830. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=64639



Vancouver : کپی

حقیقت افشار مهدیه، بابالار مصباح، کاشی عبدالکریم، عبادی علی. اثر منبع و مقدار نیتروژن بر تجمع نیترات در اندام های مختلف چند رقم توت فرنگی,‌ (Fragaria x ananassa Duch). علوم کشاورزی ایران. 1385 [cited 2021July28];37(5):821-830. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=64639



IEEE : کپی

حقیقت افشار، م.، بابالار، م.، کاشی، ع.، عبادی، ع.، 1385. اثر منبع و مقدار نیتروژن بر تجمع نیترات در اندام های مختلف چند رقم توت فرنگی,‌ (Fragaria x ananassa Duch). علوم کشاورزی ایران, [online] 37(5), pp.821-830. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=64639.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 95 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی