برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1385 , دوره  37 , شماره  5 ; از صفحه 765 تا صفحه 774 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير بسته بندي در تغييرات خواص بيوفيزيكي و بيوشيميايي سيب گلدن دليشس

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
 
چکیده: 

بسته بندي يكي از مراحل اصلي در فرآيندهاي غذايي است كه با كنترل فاكتورهاي موثر بر كيفيت، عمر انبارماني محصول را بالا مي برد. لذا بهينه سازي فاكتورهاي موثر در بسته بندي سيب گلدن دليشس موضوعي مهم در انبارداري و صادرات اين محصول مي باشد. در اين مطالعه تاثير دماهاي مختلف (1 و 6 و 10 درجه سانتيگراد) بر شدت تنفس سيب با سنجش گاز CO2 انجام گرفت و اثر سه نوع بسته بندي (چوبي، پوشش هاي سلوفاني و پلي اتيلني) در دماهاي مختلف فوق الذكر در طول مدت 5 ماه بررسي شد. در طي اين مدت خصوصيات كيفي سيب ها مشتمل بر درصد ماده خشك، سفتي، pH، اسيديته قابل تيتراسيون و درصد مواد جامد محلول با فواصل زماني 21 روز آزمون شد. نتايج حاصل از اندازه گيري تغييرات شدت تنفسي نشان داد كه شروع قله تنفسي سيب گلدن دليشس در دماي يك درجه سانتيگراد تقريبا در روز صدم نگهداري و در دماي 6 درجه سانتيگراد حدودا روز چهل و پنجم و در دماي 10 درجه سانتيگراد روز بيستم مي باشد. داده هاي حاصل از خصوصيات كيفي، بر اساس آزمون فاكتوريل سه عاملي و طرح كاملا تصادفي نشان داد كه در طول مدت نگهداري سيب ها در دماهاي 1 و 6 درجه سانتيگراد نتايج حاصل از بسته بندي سلوفاني بهتر از چوبي و چوبي بهتر از پلي اتيلن مي باشد، ولي براي 10 درجه سانتيگراد و بالاتر از آن و سيب هايي كه به صورت تازه خورده مي شوند بسته بندي هاي پليمري (سلوفاني و پلي اتيلني) بهتر از چوبي نتيجه مي دهند نتايج حاصله همچنين نشان دادند كه نوع بسته بندي بر روي دو صفت pH و اسيديته قابل تيتراسيون تاثير ندارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

خداییان، ف.، و ابراهیم زاده موسوی، س.، و ستوده قره ‌باغ، ر. (1385). تاثیر بسته بندی در تغییرات خواص بیوفیزیکی و بیوشیمیایی سیب گلدن دلیشس. علوم کشاورزی ایران, 37(5), 765-774. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=64633



Vancouver : کپی

خداییان فرامرز، ابراهیم زاده موسوی سیدمحمدعلی، ستوده قره ‌باغ رحمت. تاثیر بسته بندی در تغییرات خواص بیوفیزیکی و بیوشیمیایی سیب گلدن دلیشس. علوم کشاورزی ایران. 1385 [cited 2021May10];37(5):765-774. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=64633



IEEE : کپی

خداییان، ف.، ابراهیم زاده موسوی، س.، ستوده قره ‌باغ، ر.، 1385. تاثیر بسته بندی در تغییرات خواص بیوفیزیکی و بیوشیمیایی سیب گلدن دلیشس. علوم کشاورزی ایران, [online] 37(5), pp.765-774. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=64633.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 102 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی