مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران اطلاعات شماره: تابستان 1386 , دوره 2 , شماره 2 ; از صفحه 71 تا صفحه 80 . عنوان مقاله: تحليل بر مبناي الگوهاي غذايي: رويكردي جديد در ارزيابي ارتباط تغذيه با بيماري ها نویسندگان: اسماعيل زاده احمد*, آزادبخت ليلا, كيمياگر سيدمسعود آدرس: * گروه تغذیه، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان چکیده: اخيرا متخصصان علوم تغذيه براي بررسي ارتباط رژيم غذايي با بيماري ها، ديدگاه تحليل الگوهاي غذايي را بر ديدگاه هاي سنتي قبلي كه مبتني بر مواد مغذي يا غذاها بودند، ترجيح مي دهند. شناسايي الگوهاي غذايي، اين امكان را فراهم مي كند كه رژيم غذايي را به صورت كلي (نه به تفكيك اجزاي آن) نگاه كنيم. اين كار باعث مي شود تا در شناسايي ارتباط رژيم غذايي با بيماري ها، ارتباطاتي فراتر از آنچه توسط مواد مغذي يا غذاها توصيف مي شوند، كشف شود. تحليل بر مبناي الگوهاي غذايي، در مواردي هم كه در تحليل هاي سنتيِ تعيين ارتباط رژيم غذايي با بيماري ها كه بر پايه غذاها يا مواد مغذي صورت مي گيرد و ارتباط هاي گزارش شده، ضعيف است، مي تواند مفيد واقع شود. الگوهاي غذايي، مفهوم واقع بينانه تري نسبت به رويكرد غذاها يا مواد مغذي دارند. همبستگي و تداخل هاي بيولوژيكي موجود بين غذاها و مواد مغذي، ارتباط بين غذاها يا موادمغذي را با بيماري هاي مزمن مخدوش مي سازد. شواهد متعدد موجود نيز حاكي از موفق بودن اين روش در شناسايي ارتباط تغذيه با بيماري ها است به طوري كه الگوهاي غذايي غالبِ شناسايي شده از طريق تحليل عاملي و تحليل خوشه اي با بيماري ها به طور معني داري مرتبط بوده اند. از آنجا كه مطالعات انجام شده در زمينه الگوهاي غذاييِ غالب در كشورهاي در حال توسعه از جمله كشور ما نادر است، هدف بررسي مروري حاضر آن است كه چگونگي شناسايي الگوهاي غذايي، نكات قوت و محدوديت هاي مربوط به اين روش نوين را به تفصيل مورد بحث قرار داده و محققان تغذيه را در كشور به استفاده از اين ديدگاه در تحقيقات آينده تشويق نمايد. کلید واژه: الگوهاي غذايي(Q2)تحليل عاملي(Q2)تحليل خوشه اي(Q2)بررسي مروري(Q3) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: پهنه بندی اقلیمیتاکسونومی عددیتحلیل خوشه ایالگوی غذاییاعتبارپرسشنامهساختار عاملیهنجاریابیپهنه بندی اقلیمیتاکسونومی عددیالگوهای غذاییالگوی غذایی ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: ارتباط الگوهاي غذايي با دريافتي انرژي، مواد مغذي و نمايه توده بدني در افراد بزرگسال ايرانيتنوع غذايي: شاخصي از سلامت و كفايت تغذيه اي (مقاله مروري)تغييرات الگوهاي غذايي و ارتباط آن ها با تغييرات وزن و نمايه توده بدن در بزرگسالان ساكن در منطقه 13 تهرانبررسي ميزان پيش بيني کننده دانش تغذيه با رفتارهاي تغذيه اي کارکنان درماني در يکي از بيمارستان هاي نظامي شهر مشهدالگوهاي غذايي غالب و خطر بيماري هاي مزمن مقالات همایشی مرتبط: نقش میان وعده های غذایی در رشد جسمی، ذهنی و رفتاری کودکانبررسی تاثیر مصرف ریز مغذی ها، درشت مغذی ها و الگوهای غذایی بر سرطان سینه: مرور سیستماتیکبررسی سبک زندگی و ارتباط آن با سلامتی در صاحبان مشاغل تهیه و توزیع مواد غذایی در کرمانشاهمقایسه چند محلول غذایی مورد استفاده در محیط کشت هیدروپونیکایده های نو در بسته بندی مواد غذایی ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه بازدید یکساله 102 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی