برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1386 , دوره  2 , شماره  2 ; از صفحه 57 تا صفحه 69 .
 
عنوان مقاله: 

مقايسه اثر مكمل ياري با اسيدهاي چرب امگا -3 به تنهايي و توام با ويتامين E در بيماران مبتلا به آرتريت روماتوئيد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه تغذیه انسانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
 
چکیده: 

سابقه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی این فرضيه كه آیا در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید، مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا-3 همراه با ویتامین E می تواند شاخص های بالینی، آزمايشگاهي و التهابي فعالیت بیماری را بیشتر از اسیدهای چرب امگا-3 به تنهايي بهبود بخشد، انجام شد.
مواد و روش ها: 55 بیمار (50 زن و 5 مرد) با میانگین سنی
47±11 سال در یک كارآزماييِ بالینیِ تصادفي دوسوکور، در سه گروه، مورد بررسی قرار گرفتند. گروه اول، دارونما (2 گرم در روز روغن MCT به اضافه دارونماي ويتامين E)، گروه دوم، اسیدهای چرب امگا-3 (1.2 گرم در روز) به اضافه دارونماي ويتامين E و گروه سوم، اسیدهای چرب امگا-3 (1.2 گرم در روز) به اضافه100IU  ویتامین E دریافت کردند. فعالیت بیماری به وسیله شاخص هاي بالینی، بيوشيميايي و التهابي در شروع مطالعه، پايان هفته ششم و دوازدهم، بررسي شد. مقایسه تغييرات بین گروه ها با آزمون آنالیز واریانس و مقایسه تغييرات درون گروه ها با آنالیز واریانس اندازه گیری مکرر با قبول سطح معنی داری P<0.05 مورد قضاوت آماری قرار گرفت.  
يافته ها: بهبود شاخص هاي باليني (تعداد مفاصل دردناك، تعداد مفاصل متورم، ارزيابي كلي پزشك و بيمار از وضعيت بيماري، وضعيت عمومي، ميزان درد و شاخص امتياز فعاليت بيماري)، بيوشيميايي، التهابي، اكسيداسيون و نمره پرسشنامه ارزیابی سلامت در گروه «امگا-3 به تنهایی« و «امگا-3 توام با ویتامین
E» نسبت به گروه «دارونما» بارزتر بود (P<0.01). بعد از 12 هفته، بهبود معنی داری (P<0.05) در گروه «امگا-3 به تنهايي» و «امگا-3 توام با ویتامین E» نسبت به گروه «دارونما» در مورد شاخص های خشکی صبحگاهی مفاصل و پرسشنامه ارزیابی سلامت مشاهده شد. 
نتيجه گيري: مصرف اسیدهای چرب امگا-3، توام با ويتامين
E بسیاری از شاخص های بالینی و بيوشيميايي را بهبود بخشید، ولي در بیشتر موارد، جز كاهش اكسيداسيون و كاهش ميزان رسوب اریتروسیت، تفاوت معني داري بین دو گروه «امگا-3 به تنهایی» و «امگا-3 توام با ویتامین E» وجود نداشت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

شعبانی، ی.، و راست منش، س.، و طالبان، ف.، و جمشیدی، ا.، و اخلاقی، م.، و علوی مجد، ح. (1386). مقایسه اثر مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا -3 به تنهایی و توام با ویتامین E در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, 2(2), 57-69. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=64495



Vancouver : کپی

شعبانی یوسف، راست منش سیدرضا، طالبان فروغ اعظم، جمشیدی احمدرضا، اخلاقی معصومه، علوی مجد حمید. مقایسه اثر مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا -3 به تنهایی و توام با ویتامین E در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1386 [cited 2021September29];2(2):57-69. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=64495



IEEE : کپی

شعبانی، ی.، راست منش، س.، طالبان، ف.، جمشیدی، ا.، اخلاقی، م.، علوی مجد، ح.، 1386. مقایسه اثر مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا -3 به تنهایی و توام با ویتامین E در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, [online] 2(2), pp.57-69. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=64495.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 130 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی