برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر عصاره هيدروالكلي كرفس و شويد بر فعاليت آنزيم هاي كبدي رت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
 
چکیده: 

زمينه: شويد و كرفس در درمان بيماري هاي كبدي استفاده مي شوند، اما اثر احتمالي آنها بر فعاليت اين غده بزرگ مطالعه نشده است.
هدف: مطالعه به منظور تعيين اثرات عصاره هيدروالكلي دانه هاي شويد و كرفس بر فعاليت آنزيم هاي كبدي رت انجام شد.
مواد و روش ها: اين مطالعه تجربي در سال 1381 دردانشگاه علوم پزشكي اصفهان انجام شد، ابتدا عصاره دانه هاي شويد و كرفس تهيه و توسط
GC/MS آناليز شد، عصاره دو گياه با دوزهاي مختلف و زمان هاي متفاوت به صورت داخل صفاقي در رت تزريق گرديد و تغييرات فعاليت آنزيم هاي كبدي شامل آلكالن فسفاتاز (ALP)، گلوتامات آكسالواستات ترانس آميناز (SGOT) و گلوتامات پيروات ترانس آميناز (SGPT) تعيين شد. داده ها با آزمون آماري تي تجزيه و تحليل شدند.
يافته ها: د.كارون و د.ليمونن تركيب عمده عصاره شويد و و.ليمونن و ميرسن تركيب عمده دانه هاي كرفس بود، فعاليت سرمي
SGOT و SGPT 24 ساعت پس از تزريق 500 ميكروليتر بر كيلوگرم عصاره شويد به ترتيب 12.8 و 8.7 درصد و در مورد كرفس 11.6 و10.52  درصد كاهش يافت و بعد از تزريق 1000 ميكروليتر بر كيلوگرم عصاره شويد 13.7 و 11.6 درصد و براي كرفس 12.6 و 12.9 درصد كاهش يافت (p<0.05). با افزايش زمان به 168 ساعت، كاهش فعاليت آنزيم هاي SGOT, SGPT و ALP به ترتيب برابر 2، 18.4، 13.5 درصد شد (p<0.05).
نتيجه گيري: مواد موثره گياهان شويد و كرفس احتمالا با آثار آنتي اكسيدانت يا كاهش توليد راديكال هاي آزاد سبب تثبيت غشا سلول هاي كبدي و كاهش آزادسازي آنزيم به خون مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

طاهر، م.، و قنادی، ع.، و کریمیان، ر. (1386). اثر عصاره هیدروالکلی کرفس و شوید بر فعالیت آنزیم های کبدی رت. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین, 11(2 (پیاپی 43)), 8-12. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=64405



Vancouver : کپی

طاهر مسیح اله، قنادی علیرضا، کریمیان رضا. اثر عصاره هیدروالکلی کرفس و شوید بر فعالیت آنزیم های کبدی رت. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1386 [cited 2021May08];11(2 (پیاپی 43)):8-12. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=64405



IEEE : کپی

طاهر، م.، قنادی، ع.، کریمیان، ر.، 1386. اثر عصاره هیدروالکلی کرفس و شوید بر فعالیت آنزیم های کبدی رت. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین, [online] 11(2 (پیاپی 43)), pp.8-12. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=64405.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 147 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی