برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي چهار رقم گندم دوروم استان گلستان جهت توليد ماکاروني و تعيين خصوصيات کيفي آنها

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات کشاورزی گلستان
 
چکیده: 

کيفيت کليه فرآورده هاي غذايي بستگي مستقيم به کيفيت مواد اوليه آن دارد و ماکاروني نيز به عنوان يک ماده غذايي مهم که مصرف همگاني دارد از اين قاعده مستثني نمي باشد. در اکثر کشورهاي جهان ماکاروني عمدتا از گندم دوروم تهيه مي گردد اما در کشور ما، معمولا با انتخاب گندم هاي سخت و يا افزودن مواد کمکي سعي مي شود ماکاروني شبيه به خصوصيات ماکاروني حاصل از گندم دوروم تهيه گردد. لذا با توجه به توسعه کشت اين نوع گندم، در اين تحقيق چهار رقم گندم غالب منطقه گلستان (رقم هاي استورک، ياواروس، سميره و آلتار 84)، انتخاب و پس از تعيين درصد ترکيبات شيميايي و خواص رئولوژيکي آنها به بررسي و مقايسه خصوصيات ماکاروني حاصل از اين ارقام از قبيل افزايش وزن و افت پخت، سفتي، چسبندگي، طعم و رنگ پرداخته شد. از يک نمونه آرد نول موجود در منطقه که از گندم معمولي به دست آمده جهت مقايسه استفاده شد. نتايج نشان داد که اختلاف معني داري بين رقم هاي مختلف گندم دوروم و نمونه شاهد وجود دارد به طوري که مقدار افزايش وزن در اثر پخت از 35.5 گرم تا 25 گرم و ميزان افت پخت از 2.5 تا 9 درصد براي رقم هاي استورک و آلتار به ترتيب متغير بوده است. از نظر خصوصيات کيفي نيز مقايسه ميانگين ها نشان داد که رقم هاي استورک و يا واروس داراي بالاترين امتياز از نظر خصوصيات رنگ، سفتي، چسبندگي و طعم بوده اند. رقم سيمره با نمونه آرد معمول در خصوصيات سفتي و به هم چسبيدگي اختلاف معني داري نداشته و فقط در رنگ و طعم متفاوت بودند و رقم آلتار 84 نيز از نظر خصوصيات کمي و کيفي کمترين امتياز را نسبت به ساير رقم هاي دوروم داشته است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 201
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی