مشخصات مقاله عنوان نشریه: علوم آب و خاك (علوم و فنون كشاورزي و منابع طبيعي) اطلاعات شماره: بهار 1386 , دوره 11 , شماره 1 (ب) ; از صفحه 421 تا صفحه 428 . عنوان مقاله: تاثير حرارت دهي مقدماتي و رقم سيب زميني بر خصوصيات كيفي فرنچ فرايز منجمد نویسندگان: دخاني شهرام, جعفريان سارا, كبير غلامحسين, مرتضوي بك احمد آدرس: چکیده: به منظور بررسي تاثير فرايند حرارتي مقدماتي بر كيفيت فرنچ فرايز يا خلال نيمه سرخ شده )سولانوم توبروزوم- ال(، چهار رقم سيب زميني به نام هاي آگريا، مارفونا، آئولا و آئوزونيا از منطقه فريدون اصفهان خريداري و به سردخانه دانشكده كشاورزي با دماي 5 درجه سلسيوس و رطوبت نسبي 90-85 درصد منتقل گرديدند. در ابتدا آزمون هاي فيزيكوشيميايي اندازه گيري وزن مخصوص و درصد ماده خشك به روش A.O.A.C و درصد قندهاي احيا كننده به روش كروماتو گرافي مايع با كارايي بالا (HPLC) روي ارقام سيب زميني انجام گرفت. نمونه برداري به صورت كاملا تصادفي بود. خلال هاي سيب زميني در ابعاد 0.8×0.8×5 سانتي متر در آب با شرايط حرارتي مختلف 70 درجه –4 دقيقه، 70 درجه –10 دقيقه و 95 درجه –2 دقيقه تيمار شده و سپس به طور عمقي در روغن 175 درجه سلسيوس به مدت 2 دقيقه سرخ شدند. خصوصيات كيفي مورد بررسي در محصول نهايي عبارت بودند از: بافت، رنگ و جذب روغن. نتايج تحقيق در طرح آماري كاملا تصادفي با آزمون فاكتوريل و مقايسه ميانگين چند دامنه اي دانكن تجزيه و تحليل شدند (p<0.01). نتايج نشان داد تيمار 10-70oC دقيقه شاخص هاي كيفي محصول را به طور محسوسي بهبود مي بخشد. تيمار 2-95°C دقيقه از نظر فاكتورهاي رنگ هانترلب، تفاوت معني داري با تيمار 10-70oC دقيقه نداشت ولي بافت خلال ها افت قابل توجهي نشان داد. جذب روغن در تيمارهاي غير از 10-70oC دقيقه افزايش يافت. تيمار 4-70°C تغيير محسوسي در كيفيت محصول ايجاد نكرد. هم چنين ملاحظه گرديد كه در ميان ارقام مورد بررسي در اين تحقيق، ارقام آگريا و آئولا براي فرايند توليد فرنچ فرايز مطلوب تر از دو رقم ديگر هستند. کلید واژه: رقم سيب زميني(Q3)پارامترهاي كيفي فرنچ فرايز(Q3)آنزيم بري(Q3)حرارت مقدماتي(Q3) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: بررسي ميزان تغيير قندها و اسيدهاي آلي ارقام سيب زميني (مورن، مارفونا و آگريا) استان اصفهان طي انبارداري، با روش كروماتوگرافي با كارايي زياد مقالات نشریه ای مرتبط: بررسي خواص فيزيکوشيميايي سه رقم سيب زميني استان گلستان و تاثير آن بر خواص خلال نيمه سرخ شدهتغيير ويژگي هاي کيفي و سينتيک افت قندهاي احياکننده در خلال سيب زميني طي آنزيم بريبررسي تاثير خشک کردن مقدماتي بر ميزان جذب روغن و خواص کيفي خلال نيمه سرخ شده سيب زمينيتعيين ترکيبات سه رقم سيب زميني خراسان و تغييرات آن پس از انبارداري تاثير آنزيم بري و پوشش هاي هيدوركلوئيدي متيل سلولز و كتيرا بر ميزان جذب روغن و خواص كيفي سيب زميني سرخ شده مقالات همایشی مرتبط: تعیین مناسب ترین تاریخ کاشت برای ارقام سیب زمینی در استان خوزستانبررسی کارایی اختلاط چند علف کش بر اجزای عملکرد سیب زمینی (.Solanum tuberosum L)استفاده از ضایعات سیب زمینی برای افزایش بهره وری و کاهش هزینه های تولید با مقایسه کارآیی غده های ریز و غده های بذری در ایرانبررسی پتانسیل تولید واقعی ارقام مهم سیب زمینی در مناطق اصلی تولیدبررسی فراسنجه های زیستی بید سیب زمینی،(Phthorimaea operculella (Zeller) (Lep.: Gelechiidae روی غده سه رقم سیب زمینی در شرایط آزمایشگاهی ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 201 آخرین های بلاگ افزودن فوتر در پاورپوینتآموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی