برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي و تعيين روشهاي كنتـرل پوسيدگي ميوه انار در انبار

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد
 
چکیده: 

در حال حاضر کرم گلوگاه انار (Spectrobates ceratoniae) و قارچ هاي بيمارگر، به ويژه گونه هاي مختلف آسپرژيلوس (.Aspergillus spp) و پنيسيليوم (.Penicillium spp)، مهمترين مشكل انبارداري و مانع عمده صادرات ميوه انار مي باشند. کرم گلوگاه عوا مل بيمارگر را به درون ميوه انار انتقال داده و مهمترين عامل در فرآيند پوسيدگي ميوه انار محسوب مي گردد. به منظور تعيين مناسب ترين روش كاهش خسارت پوسيدگي هاي ميوه انار در انبار و افزايش عمر انبـارداري آن، تحقيقي از سال 1378 به مدت دو سال،در ايستگاه مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي يزد به مرحله اجرا گذاشته شد. اين بررسي در قالب طرح اسپليت پلات با سه تكرار و دو عامل و تحت شرايط كنترل دما و رطوبت انجام شد. عامل اصلي، دو رقم انار (ملس يزدي و گل تفتي) و عامل فرعي، شش نوع ماده مختلف ضدعفوني شامل، محلول 5% كلريدكلسيم (Cacl2)، واكس، هيپوكلريت سديم (ClONa) به نسبت 10% از مايع تجارتي بنام وايتكس، بنوميل (Benomyl) و 1.5 در هزار، اكسي كلـرورمس (Copper oxychloride) %1، تيابندازول (Thiabendazole) يا تكتــو 1.5 در هزار و شاهد بود. آزمايش در اطاق با دماي ثابت 10±1 درجه سانتيگراد  و رطوبت نسبي 60-50 درصد انجام شد. در اين آزمايش درصد پوسيدگي ميوه در طول مدت انبارداري تعيين و با استفاده از برنامه MSTAT-C مورد تجزيه و تحليل آماري قرارگرفت. نتايج نهايي نشان داد كه اختلاف بين تيمارها از نظر سال، رقم، مواد ضد عفوني كننده و همچنين اثر متقابل سال و رقم، سال و مواد ضدعفوني، رقم و مواد ضدعفوني در سطح احتمال 1% و اثر متقابل سه گانه سال، رقم و مواد ضد عفوني روي پوسيدگي هاي انباري ميوه انار در سطح احتمال 5% معني دار است. در مجموع انار گل تفتي نسبت به پوسيدگي هاي انباري مقاومتر و داراي افت وزن كمتري بود. در بين عوامل فرعي هم، وايتكس تجاري 10 درصد، بيشترين تاثير در كاهش ميزان پوسيدگي هاي انباري انار داشت. بنابراين مي توان اين ماده را براي ضد عفوني ميوه انار قبل از انباركردن توصيه نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

شاکری، م.، و میرحسینی، م.، و دهقانی، ف. (1386). بررسی و تعیین روشهای کنتـرل پوسیدگی میوه انار در انبار. پژوهش و سازندگی, 20(1 (پی آیند 74) در زراعت و باغبانی), 165-171. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=63974



Vancouver : کپی

شاکری منصور، میرحسینی محمدرضا، دهقانی فرهاد. بررسی و تعیین روشهای کنتـرل پوسیدگی میوه انار در انبار. پژوهش و سازندگی. 1386 [cited 2021July28];20(1 (پی آیند 74) در زراعت و باغبانی):165-171. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=63974



IEEE : کپی

شاکری، م.، میرحسینی، م.، دهقانی، ف.، 1386. بررسی و تعیین روشهای کنتـرل پوسیدگی میوه انار در انبار. پژوهش و سازندگی, [online] 20(1 (پی آیند 74) در زراعت و باغبانی), pp.165-171. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=63974.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 281 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی