مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله ديابت و متابوليسم ايران (مجله ديابت و ليپيد ايران) اطلاعات شماره: تابستان 1386 , دوره 6 , شماره 4 (پياپي 21) ; از صفحه 377 تا صفحه 378 . عنوان مقاله: بررسي رابطه دريافت ميوه و سبزي با عوامل خطر بيماري هاي قلبي و عروقي نویسندگان: ميرميران پروين*, نوري نازنين, بهشتي زواره مريم, عزيزي فريدون آدرس: * تهران، اوین، بیمارستان آیت اله طالقانی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی چکیده: مقدمه: از آنجا که تحقيقات كمي در مورد اثرات مفيد سبزيجات و ميوه جات بر روي عوامل خطر بيماري هاي قلبي عروقي در مطالعات جامعه نگر در دسترس است، هدف از اين مطالعه ارزيابي ميزان و چگونگي رابطه دريافت ميوه و سبزي با عوامل خطر بيماري هاي قلبي و عروقي در بزرگسالان بود.روش ها: در اين مطالعه مقطعي جامعه نگر 840 فرد بزرگسال ساكن تهران (361 مرد و 479 زن) در سن بين 18 تا 74 سال به صورت تصادفي در سال 1378 انتخاب شدند. دريافت هاي غذايي با استفاده از پرسشنامه بسامد غذايي (FFQ) ارزيابي و مقادير ذكر شده هر غذا با استفاده از راهنماي مقياس هاي خانگي به گرم تبديل و وارد برنامه Nutritionist III شد. حدود مرزي براي دستجات ميوه و سبزي 3.9-3، 2.9-2، 1.9-0 و ³4 سهم در روز انتخاب شدند .يافته ها: بعد از تطبيق براي متغيرهاي مخدوش گر در رگرسيون لوجستيك چند متغيره، دريافت ميوه و سبزي بطور معني دار و معكوس با عوامل خطر CVD مرتبط بود. نسبت شانس تعديل شده در مدل اول كه براي سن، BMI، دريافت انرژي، وضيت كشيدن سيگار، كلسترول رژيم غذايي و شيوع ديابت يا بيماري كرونر قلب تطبيق شده بود، براي غلظت LDL-C بالاي سرمي 0.81، 0.88، 1 و (P<0.01) 0.75 بود و با تعديل بيشتر براي تحصيلات، فعاليت بدني، دريافت چربي اشباع، غيراشباع، چربي كل، پتلسيم و ويتامين ث اين روند مخدوش نشد. اين ارتباط در تمام بخش هاي كشيدن سيگار، فعاليت بدني و سه اك هاي Keys score مشهود بود. نتيجه گيري: دريافت بيش از 4 سهم ميوه و سبزي، با غلظت كمتر LDL-C و كلسترول تام سرم و در نتيجه خطر كمتر بيماري هاي قلبي عروقي مرتبط بود. کلید واژه: ميوه(Q2)سبزي(Q2)بيماري هاي قلبي عروقي(Q2)مطالعه قند و ليپيد تهران(Q3)پرسشنامه بسامد غذايي(Q2)عوامل خطر(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: انبارمانیسیب زمینیمواد جامد محلولصبحانهفسفاتنیتریتآمونیومسبزیجاتبیماری قلبی عروقیپرفشاری خونسندرم متابولیکشیوعنمایه توده بدنیاضافه وزنچاقی شکمیدور کمرغربالگریعامل خطرانگل های روده ایعوامل خطرساز ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اثر يك مداخله مدرسه محور بر اساس نظريه اجتماعي-شناختي بر دريافت ميوه و سبزي دانش آموزان دختر مقطع راهنماييمواد معدني، ميوه ها و سبزي هاتاثير يک برنامه مداخله اي خانواده محور مبتني بر نظريه شناختي - اجتماعي بر ميزان دريافت ميوه و سبزي در دانش آموزان دختر مقطع راهنمايي در يک منطقه شهر تهرانتعيين کننده هاي ميزان مصرف ميوه و سبزي در بيماران مبتلا به ديابت نوع 2 در شهر تهرانبرخي عوامل موثر بر مصرف ميوه و سبزي در سالمندان مقالات همایشی مرتبط: شیوع اضطراب و افسردگی در افراد 15 تا 75 ساله کرمان و ارتباط آن با عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی در سال 1390-1389اهمیت ترکیبات فنولی میوه ها و سبزیجات در رژیم غذاییبررسی وضعیت فعالیت فیزیکی در افراد 15 تا 75 ساله شهر کرمان در سال 90-89 و ارتباط آن با دیگر عوامل خطر بیماریهای قلبی- عروقیبررسی فراوانی و مقایسه عوامل خطر در بیماران مبتلا به سکته قلبی در شهرستان نیشابور سال 1394وضعیت بیماری های قلبی و عروقی در دنیا ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه بازدید یکساله 238 آخرین های بلاگ تکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notشماره گذاری خطوط در وردمعرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیم ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی