برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1384 , دوره  36 , شماره  6 ; از صفحه 1539 تا صفحه 1548 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير مقادير مختلف پتاسيم بر كارايي مصرف آب و تحمل به خشكي گياه گوجه فرنگي در استان بوشهر

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی، استان بوشهر
 
چکیده: 

گوجه فرنگي از مهمترين سبزيجات مورد استفاده انسان به شمار مي آيد و بعلت توليد خارج از فصل آن در استان بوشهر و همچنين قيمت مناسب با استقبال عمومي كشاورزان جهت كشت روبه رو شده است. با توجه به آنكه اين استان در منطقه خشك و نيمه خشك ايران واقع شده است، لزوم استفاده بهينه از منابع آبي موجود و افزايش كارايي مصرف آب، بخصوص با توجه به خشكسالي هاي اخير بشدت احساس مي شود. از اينرو آزمايشي در مركز تحقيقات كشاورزي استان بوشهر واقع در برازجان صورت گرفت كه در طي آن به آزمون تاثير افزايش پتاسيم مصرفي در افزايش تحمل گياه گوجه فرنگي به تنش خشكي پرداخته شد. اين آزمايش بصورت آزمايش اسپليت پلات در قالب طرح بلوك هاي كامل تصادفي در سه تكرار در طي سال هاي زراعي 81-1379 انجام پذيرفت. تيمارهاي اين طرح عبارت بودند از: تيمار اصلي بصورت عمق آب آبياري در 4 سطح: (50، 70، 90، 110 ميليمتر تبخير تجمعي از تشطك تبخير كلاس A) و تيمار فرعي شامل كود پتاسيم (از منبع پتاسيم سولفات) در 4 سطح: 1- بدون مصرف كود پتاسي (شاهد) 2- مقدار كود پتاسي مصرفي بر اساس توصيه حاصل از آزمون خاك كه معادل 175 كيلوگرم بر هكتار بود 3- مصرف كود پتاسي بميزان 50 درصد بيشتر از تيمار دوم كه معادل 265 كيلوگرم بر هكتار بود 4- مصرف كود پتاسي بميزان 100 درصد بيشتر از تيمار دوم كه معادل 350 كيلوگرم در هكتار بود. نتايج حاصل از آزمون مركب دو ساله نشان داد كه تيمارهاي اصلي و تيمارهاي فرعي هر دو در سطح يك درصد معني دار شده اند ليكن اثر متقابل آنها معني دار نشده است. از اينرو در اين تحقيق مشخص شد كه بيشترين عملكرد محصول مربوط به استفاده از كود پتاسي به ميزان توصيه شده بر اساس آزمون خاك مي باشد و استفاده از مقادير بيشتر آن جهت مبارزه با خشكي بعلت شرايط آبي و خاكي منطقه سودمند نبوده و سبب كاهش محصول نيز مي گردد. ميانگين آب مصرفي در تيمارهاي آبياري به ترتيب 5780, 6523, 6845 و 5433 متر مكعب در هكتار در سال و عملكرد حاصل از آنها نيز به ترتيب 26.51, 31.34, 34.88 و 20.46 تن در هكتار بود. ميانگين كارايي مصرف آب يا W.U.E در تيمارهاي آبياري به ترتيب 4.58, 4.8, 5.1 و 3.76 كيلو گرم گوجه فرنگي به ازاي هر متر مكعب آب مصرفي محاسبه گرديد. همچنين تيمار 70) I2F2 ميليمتر تبخير تجمعي و مصرف كود پتاسي بر اساس آزمون خاك) داراي بالاترين ميانگين W.U.E به ميزان 5.512 كيلو گرم گوجه فرنگي در هر متر مكعب آب مصرفي بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

پوزش شیرازی، م. (1384). بررسی تاثیر مقادیر مختلف پتاسیم بر کارایی مصرف آب و تحمل به خشکی گیاه گوجه فرنگی در استان بوشهر. علوم کشاورزی ایران, 36(6), 1539-1548. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=63849



Vancouver : کپی

پوزش شیرازی مرتضی. بررسی تاثیر مقادیر مختلف پتاسیم بر کارایی مصرف آب و تحمل به خشکی گیاه گوجه فرنگی در استان بوشهر. علوم کشاورزی ایران. 1384 [cited 2021July31];36(6):1539-1548. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=63849



IEEE : کپی

پوزش شیرازی، م.، 1384. بررسی تاثیر مقادیر مختلف پتاسیم بر کارایی مصرف آب و تحمل به خشکی گیاه گوجه فرنگی در استان بوشهر. علوم کشاورزی ایران, [online] 36(6), pp.1539-1548. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=63849.



 

 
بازدید یکساله 116 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی