5 SID.ir | بهبود شاخص هاي کيفي کيوي خشک شده و فرمولاسيون آن با استفاده از پيش فرايند اسمز

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 
بهبود شاخص هاي کيفي کيوي خشک شده و فرمولاسيون آن با استفاده از پيش فرايند اسمز
 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزي، دانشگاه تهران
 
چکیده: 

خشک کردن اسمزي مي تواند به عنوان يک فرايند مستقل و يا در ترکيب با ساير فرايند ها مانند انجماد، سرخ کردن و غيره بکار گرفته شود. در اين تحقيق خشک کردن اسمزي به عنوان يک پيش فرايند براي توليد برگه هاي کيوي (واريته هايوارد و يا آبوت) بکار گرفته شد. براي اين منظور، اثرات عوامل موثر بر فرايند مانند غلظت محلول اسمزي (ساکارز 30، 40 و 50%)، حضور ماده بافري و دما (20، 40 و 60 درجه سانتيگراد) مورد مطالعه قرار گرفت. سپس نمونه هاي اسمز شده و شاهد (اسمز نشده) هر دو به مدت بيش از 2 ساعت تحت فرايند خشک کردن تکميلي (تحت اتمسفر وخلا) در دماي 50-45 درجه سانتيگراد قرار گرفتند. سپس آزمايش هاي کمي و کيفي روي برگه هاي توليدي انجام پذيرفت. نتايج آزمايش ها نشان دادند که بکارگيري پيش فرايند اسمزي مي تواند ويژگي هاي ظاهري و ارگانولپتيکي محصول را بهبود بخشد. بهترين نتايج با بکار گيري محلول حاوي 40% ساکارز و 6% محلول بافري در دماي 40 درجه سانتيگراد به مدت 2 ساعت بدست آمد. همچنين در اين پژوهش اثر واريته کيوي بر ميزان کارآيي فرايند مورد بررسي قرار گرفت. با توجه به نتايج حاصل مي توان نتيجه گيري کرد که واريته آبوت نسبت به واريته هايوارد داراي ويژگي هاي بهتري جهت خشک کردن مي باشد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 146
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی