مشخصات مقاله عنوان نشریه: علوم كشاورزي ايران اطلاعات شماره: 1384 , دوره 36 , شماره 6 ; از صفحه 1421 تا صفحه 1427 . عنوان مقاله: بهبود شاخص هاي کيفي کيوي خشک شده و فرمولاسيون آن با استفاده از پيش فرايند اسمز نویسندگان: امام جمعه زهرا*, علاالديني بهزاد آدرس: * دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران چکیده: خشک کردن اسمزي مي تواند به عنوان يک فرايند مستقل و يا در ترکيب با ساير فرايند ها مانند انجماد، سرخ کردن و غيره بکار گرفته شود. در اين تحقيق خشک کردن اسمزي به عنوان يک پيش فرايند براي توليد برگه هاي کيوي (واريته هايوارد و يا آبوت) بکار گرفته شد. براي اين منظور، اثرات عوامل موثر بر فرايند مانند غلظت محلول اسمزي (ساکارز 30، 40 و 50%)، حضور ماده بافري و دما (20، 40 و 60 درجه سانتيگراد) مورد مطالعه قرار گرفت. سپس نمونه هاي اسمز شده و شاهد (اسمز نشده) هر دو به مدت بيش از 2 ساعت تحت فرايند خشک کردن تکميلي (تحت اتمسفر وخلا) در دماي 50-45 درجه سانتيگراد قرار گرفتند. سپس آزمايش هاي کمي و کيفي روي برگه هاي توليدي انجام پذيرفت. نتايج آزمايش ها نشان دادند که بکارگيري پيش فرايند اسمزي مي تواند ويژگي هاي ظاهري و ارگانولپتيکي محصول را بهبود بخشد. بهترين نتايج با بکار گيري محلول حاوي 40% ساکارز و 6% محلول بافري در دماي 40 درجه سانتيگراد به مدت 2 ساعت بدست آمد. همچنين در اين پژوهش اثر واريته کيوي بر ميزان کارآيي فرايند مورد بررسي قرار گرفت. با توجه به نتايج حاصل مي توان نتيجه گيري کرد که واريته آبوت نسبت به واريته هايوارد داراي ويژگي هاي بهتري جهت خشک کردن مي باشد. کلید واژه: بافت(Q2)بهبود کيفيت(Q3)خشک کردن اسمزي(Q3)خصوصيات عطر و طعم(Q3)کيوي(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: رئولوژیخواص فیزیکوشیمیاییارزیابی حسیهیدروکلوئیدمدیریت دانشانطباق پذیرینیروی انسانیساختار سازمانیمتیل سلولزمادون قرمزآبگیری اسمزیپروتئین آب پنیرفنل کلانبارداریظرفیت آنتی اکسیدانیویژگی های کیفی ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: بررسي اثرات پيش تيمار آبگيري اسمزي در فشار کاهش يافته ناپيوسته بر روي بافت، رنگ و جذب روغن برش هاي کيوي سرخ شده در خلابررسي پديده هاي انتقال جرم درخلال فرايند خشک کردن اسمزي گلابي با استفاده از محلول هاي ساکارز بازتغليظ شدهپديده هاي انتقال جرم طي خشک کردن گلابي پوشش داده شده با کربوکسي متيل سلولز در محلولهاي ساکارز باز تغليظ شدهبررسي اثر پيش تيمار ترکيبي اسمز - فراصوت روي خشک شدن ورقه هاي کيويبررسي خشک کردن برگه هاي توت فرنگي با استفاده از آبگيري اسمزي مقالات همایشی مرتبط: اثر عوامل مختلف بر خشک کردن اسمزی مواد غذاییبررسی اثر امواج فراصوت بر پیش فرآیند آبگیری اسمزی از اسلایسهای کیویبررسی اثر پیش فرایندهای اسمز و اولتراسونیک بر مدلهای سینتیکی خشک کردن با هوای داغ در کیویتحلیل مصرف انرژی خشک کردن اسمزی نعناعخشک کردن اسمزی برگه میوه انبه ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه بازدید یکساله 136 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی