5 SID.ir | تنوع ژنتيکي در بين واريته هاي انتخابي گياه کلزا بر اساس بررسيهاي بيوشيميايي دانه ها

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 
تنوع ژنتيکي در بين واريته هاي انتخابي گياه کلزا بر اساس بررسيهاي بيوشيميايي دانه ها
 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* اروميه، دانشگاه اروميه، دانشکده علوم، گروه زيست شناسي
 
چکیده: 

اخيرا توجه زيادي به محصولات روغني خصوصا روغن بدست آمده از گياه کلزا با توجه به ارزش غذايي بالاي آن شده است لذا با توجه به اين امر و براي تعيين قرابت دانه هاي 10 رقم از اين گياه با ارزش مورد آزمايش قرار گرفتند اين ارقام عبارتند از: Rigent´Cobra, VDH8001, Option, P.F, Colvert, Orient, Cobra, IRA, Ebonit, Bristol پروتئين دانه با روش کجلدال اندازه گيري شد که اين مقدار پروتئيني از 18.4-30.8 متغير بود و VDH8001 و Bristol به ترتيب بالاترين و پايين ترين مقدار پروتئين را داشتند. به منظور مطالعه پروتئين هاي ذخيره بذر آزمايش SDS-PAGE انجام گرفت که طي الکتروفورز 5 مکان ژني با 19 باند پروتئيني تشخيص داده شد که رقم هاي Ebonit, P.F و Option بيشترين تعداد باند (19) و رقم هاي Oreint, Colvert کمترين تعداد باند پروتئيني (12) را داشتند روغن کل به روش سوکسله استخراج و اندازه گيري شد نتايج نشان داد که رقم Rigent´Cobra بالاترين (%42) و رقم Cobra کمترين ميزان (%37) روغن را داشتند. ميزان و نوع اسيدهاي چرب موجود در دانه ها از طريق گاز کروماتوگرافي (GC) مشخص شد نتايج حاصل از GC نشان داد که 5 اسيد چرب مهم اولئيک، لينولئيک، لينولنيک، استئاريک و پالميتيک اسيد به طور مشترک در 10 رقم مشاهده شد بطوريکه اولئيک اسيد بيشترين و استئاريک اسيد کمترين درصد را دارا مي باشد مقادير اولئيک اسيد در واريته هاي مختلف بين 51.3-62.3 لينوئيک اسيد بين 18.09-31.9، لينولنيک اسيد بين 2.2-16.2 استئاريک اسيد بين 0.15-2.2 و پالمتيک اسيد بين 4.8-8.05 مشاهده گرديد. آناليزهاي آماري طبق برنامه SPSS انجام گرديد و فاصله ژنتيکي دانه ها بر اساس چربي و پروتئين هاي بررسي شده مشخص گرديد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 154
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی