4 SID.ir | اثرات سطوح مختلف تفاله خشك گوجه فرنگي در جيره غذايي مرغان تخمگذار

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

اثرات سطوح مختلف تفاله خشك گوجه فرنگي در جيره غذايي مرغان تخمگذار

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
 
چکیده: 

اين تحقيق به منظور بررسي اثرات سطوح صفر )شاهد(، 5، 10 و 15 درصد تفاله خشك گوجه فرنگي بر عملكرد مرغان تخمگذار انجام گرفت. آزمايش حاضر در قالب طرح كاملا تصادفي با 4 تيمار در 12 تكرار بر روي 288 قطعه مرغ تخمگذار سويه تجاري هاي لاين W36 از سن 27 الي 37 هفتگي انجام شد. نتايج اين آزمايش نشان داد كه بين تيمارهاي آزمايشي از نظر توليد تخم مرغ، گرم تخم مرغ روزانه و ضريب تبديل خوراك اختلاف معني داري وجود دارد (p<0.05). رابطه بين صفات مذكور و سطوح تفاله از نوع درجه دوم بود به طوري كه تاسطح 10% تفاله گوجه فرنگي درصد تخم گذاري و گرم تخم مرغ روزانه نسبت به جيره شاهد بهبود يافت. اما استفاده از سطح 15% تفاله گوجه فرنگي در جيره موجب كاهش درصد تخم گذاري و گرم تخم مرغ روزانه و همچنين افزايش ضريب تبديل خوراك نسبت به جيره شاهد شد. وزن بدن، مصرف خوراك روزانه، وزن تخم مرغ، رنگ زرده، ضخامت پوسته، وزن پوسته و واحدها و تحت تاثير سطوح تفاله گوجه فرنگي قرار نگرفتند. براساس نتايج اين آزمايش احتمالا استفاده از تفاله خشك گوجه فرنگي به عنوان خوراك جايگزين تا سطح 10% جيره هيچ گونه اثر منفي بر روي كيفيت تخم مرغ و عملكرد مرغان تخمگذار نخواهد داشت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 205
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی