5 SID.ir | بهينه سازي شرايط توليد آنتي بيوتيك نئومايسين از استرپتومايسس فراديا به روش تاگوچي

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بهينه سازي شرايط توليد آنتي بيوتيك نئومايسين از استرپتومايسس فراديا به روش تاگوچي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، مرکز تحقیقات مهندسی بیوشیمی و کنترل محیط زیست
 
چکیده: 

توليد آنتي بيوتيك ها يكي از زمينه هاي مهم در بيوتكنولوژي (فناوري حياتي) است و تلاش هاي زيادي براي بهينه سازي فرايند توليد آنتي بيوتيك هاي متفاوت صورت گرفته است. نئومايسين يكي از آنتي بيوتيك هاي آمينوگليكوزيدي مهم است كه در صنايع دارويي به طور گسترده اي مورد استفاده قرار مي گيرد. در اين پژوهش، توليد آنتي بيوتيك نئومايسين از استرپتومايسس فراديا مورد بررسي قرار گرفته است. فاكتورهايي كه بررسي شده اند عبارت اند از: تركيب محيط كشت که محيط نشاسته اي به دليل وجود منبع کربن پلي ساکاريدي مناسب تر تشخيص داده شد، مقدار pH بهينه برابر 7، دما 30 درجه سانتي گراد به دست آمد و شدت هم زدن در تکان دهنده الکتريکي 150 دور در دقيقه به مدت 72 ساعت ولي در فرمانتور 5 ليتري دور هم زن معادل 400 دور در دقيقه با شدت هوادهي 0.5 VVM در مدت 144 ساعت (با شرايط بهينه يکسان) در بهترين شرايط، بيشترين توليد به 3760 ميلي گرم در ليتر. براي بهينه سازي شرايط توليد از روش آماري تاگوچي استفاده شده است. نتيجه هاي به دست آمده نشان دادند كه فاكتورهاي محيط کشت (كنجاله سويا، منيزيم سولفات 7 آبه، نشاسته) و pH موثرترين فاكتورها در توليد اين آنتي بيوتيك هستند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 384
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی