5 SID.ir | شناسايي كاروتنوييدهاي گليكوزيدي زعفران (Croucus sativus. L) به روش كروماتوگرافي لايه نازك (TLC)

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

شناسايي كاروتنوييدهاي گليكوزيدي زعفران (Croucus sativus. L) به روش كروماتوگرافي لايه نازك (TLC)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده شیمی
 
چکیده: 

زعفران كلاكه خشك شده گونه Croucus sativus. L مي باشد. كاروتنوييدها يكي از مهمترين تركيبهايي هستند كه در رژيم غذايي به عنوان خاصيت ضد سرطاني مطالعات بسيار وسيعي در مورد آن انجام شده است. اخيرا مشاهده شده است كه تركيبهاي طبيعي در زعفران خاصيت ضد سرطاني خوبي دارند كه از مهمترين تركيبهاي موثر زعفران مي توان به تركيبهاي رنگي گليكوزيدي آن كه شامل دي- گليكوز و دي- جنتيوبيوزيل استرهاي كروستين مانند كروسين اشاره كرد كه جز كاروتنوييدهاي محلول در آب هستند. در اين تحقيق به استخراج، جداسازي و شناسايي كاروتنوييدهايي كه جز كاروتنوييدهاي نادر محلول در آب مي باشند، پرداخته شده است. استخراج توسط دستگاه سوكسله كه اين عمل در سه مرحله و توسط حلالهاي پتروليوم اتر، دي اتيل اتر و متانول انجام گرفت. بعد از عمل استخراج، تغليظ و جداسازي توسط كروماتوگرافي ستوني، صورت گرفت. نمونه ها به روش كروماتوگرافي لايه نازك (TLC) در زمانهاي بازداري 0.41، 0.63، 0.75، 0.98 جداسازي و توسط استاندارد شناسايي شدند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 234
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی