مشخصات مقاله عنوان نشریه: علوم كشاورزي و منابع طبيعي اطلاعات شماره: بهمن - اسفند 1385 , دوره 13 , شماره 6 ; از صفحه 101 تا صفحه 111 . عنوان مقاله: شبيه سازي پخش رطوبت در دانه پسته (اوحدي) در طي خشك شدن با درجه حرارت بالا نویسندگان: رفيعي شاهين*, كاشاني نژاد مهدي آدرس: * گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان چکیده: يكي ازمهمترين مراحل فرآوري پسته، خشك كردن مي باشد. نحوه خشك كردن پسته بر خصوصيات كيفي، شيميايي و ميكروبي محصول نهايي تاثير دارد، در نتيجه تعيين شرايط بهينه خشك كردن امري ضروري مي باشد. به منظور خندان نمودن دانه هاي پسته بايد تحت تنش هاي رطوبتي و حرارتي قرار گيرد. بدين منظور بايد از تغييرات رطوبت و حرارت در طي خشك شدن آگاه بود. در اين مقاله تغييرات رطوبت دانه پسته در طي خشك شدن بوسيله روش اجزاي محدود شبيه سازي شد. به منظور بررسي صحت داده هاي حاصل از مدل، بوسيله خشك كن آزمايشگاهي، توده بستر نازك پسته (رقم اوحدي) با دماي 55 و 70 درجه سانتي گراد به ترتيب با رطوبت اوليه 54.62 و 51.37 درصد (برپايه خشك) و رطوبت نسبي 20 درصد و سرعت جريان هوا 1.5 m/s خشك شد. در طول مدت خشك كردن، وزن توده پسته با فواصل زماني يك دقيقه اندازه گيري شده و با توجه به وزن خشك توده، رطوبت توده بستر نازك پسته محاسبه گرديد. دو مدل بر اساس شكل كروي و بيضوي دانه پسته با توجه به ورودي هاي حاصل از شرايط آزمايشگاهي با گام يك دقيقه حل شد. مدول متوسط انحراف نسبي و متوسط ريشه مربعات خطاي داده هاي شبيه سازي شده بر اساس دو مدل نسبت به داده هاي آزمايشگاهي محاسبه شد كه هر دو مدل و هر دو دما مقادير قابل قبولي را نشان دادند و با توجه به دقت بيشتر مدل بيضوي، داده هاي شبيه سازي قابل استناد مي باشد. در نتيجه از اين مدل شبيه سازي شده براي مدل سازي نحوه پخش و توزيع رطوبت در طي خشك شدن استفاده شده و خطوط هم رطوبت در زمان هاي مختلف خشك شدن دانه پسته به دست آمد و مشاهده شد كه با مرور زمان كه از خشك كردن مي گذرد اختلاف رطوبت بين سطح و مركز افزايش و سپس كاهش مي يابد. از شبيه سازي توزيع رطوبت در طي خشك شدن در داخل دانه پسته براي محاسبه گراديان رطوبت و تنش هاي رطوبتي مي توان استفاده نمود. کلید واژه: پسته(Q3)شبيه سازي خشك كردن(Q3)روش اجزاي محدود(Q3)منحني هم رطوبت(Q3)دماي بالا(Q3) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: وارداتقمفونمحصولات کشاورزیروش المان محدوددیوار برشی فولادیروش اجزاء محدودالمان محدود ارجاعات: شبيه سازي رطوبت دانه شلتوك (رقم بينام) در طي خشك كردن به روش اجزا محدودشبيه سازي دماي دانه شلتوك برنج رقم بينام در فرآيند خشك شدن به وسيله روش اجزاي محدود مقالات نشریه ای مرتبط: شبيه سازي رطوبت در طي خشك شدن دانه پسته (رقم اوحدي) با درجه حرارت بالا بوسيله روش اجزا محدودبررسي تاثير متغيرهاي خشك كردن بر خصوصيات كيفي پسته رقم اوحديتعيين ضريب نفوذ موثر و انرژي فعاليت پسته طي فرآيند خشك كردن بستر سيال تاثير تغييرات دما، سرعت جا به جايي هوا و ضخامت لايه محصول در فرآيند خشك كردن پسته كله قوچي تعيين منحني هاي هم دماي دفعي رطوبت در دماهاي خشك كردن پسته مقالات همایشی مرتبط: مدل سازی تغییرات رنگ در برگه های قارچ (Agaricus bisporus) خشک شده با استفاده از خشک کن هوای داغ با روش سطح پاسخاستفاده های تجاری از آلاینده های پستهبهینه یابی مصرف انرژی و ضریب نفوذ فرآیند خشک کردن به روش RSMبررسی تغییرات بافت پسته در طی فرایندهای خشک کردنمطالعه ی قابلیت کاربرد انرژی فراصوت در سرعت بخشی به فرایند خشک شدن برگ چای ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 132 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی