5 SID.ir | شبيه سازي پخش رطوبت در دانه پسته (اوحدي) در طي خشك شدن با درجه حرارت بالا

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

شبيه سازي پخش رطوبت در دانه پسته (اوحدي) در طي خشك شدن با درجه حرارت بالا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسي ماشين هاي كشاورزي، دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان
 
چکیده: 

يكي ازمهمترين مراحل فرآوري پسته، خشك كردن مي باشد. نحوه خشك كردن پسته بر خصوصيات كيفي، شيميايي و ميكروبي محصول نهايي تاثير دارد، در نتيجه تعيين شرايط بهينه خشك كردن امري ضروري مي باشد. به منظور خندان نمودن دانه هاي پسته بايد تحت تنش هاي رطوبتي و حرارتي قرار گيرد. بدين منظور بايد از تغييرات رطوبت و حرارت در طي خشك شدن آگاه بود. در اين مقاله تغييرات رطوبت دانه پسته در طي خشك شدن بوسيله روش اجزاي محدود شبيه سازي شد. به منظور بررسي صحت داده هاي حاصل از مدل، بوسيله خشك كن آزمايشگاهي، توده بستر نازك پسته (رقم اوحدي) با دماي 55 و 70 درجه سانتي گراد به ترتيب با رطوبت اوليه 54.62 و 51.37 درصد (برپايه خشك) و رطوبت نسبي 20 درصد و سرعت جريان هوا 1.5 m/s خشك شد. در طول مدت خشك كردن، وزن توده پسته با فواصل زماني يك دقيقه اندازه گيري شده و با توجه به وزن خشك توده، رطوبت توده بستر نازك پسته محاسبه گرديد. دو مدل بر اساس شكل كروي و بيضوي دانه پسته با توجه به ورودي هاي حاصل از شرايط آزمايشگاهي با گام يك دقيقه حل شد. مدول متوسط انحراف نسبي و متوسط ريشه مربعات خطاي داده هاي شبيه سازي شده بر اساس دو مدل نسبت به داده هاي آزمايشگاهي محاسبه شد كه هر دو مدل و هر دو دما مقادير قابل قبولي را نشان دادند و با توجه به دقت بيشتر مدل بيضوي، داده هاي شبيه سازي قابل استناد مي باشد. در نتيجه از اين مدل شبيه سازي شده براي مدل سازي نحوه پخش و توزيع رطوبت در طي خشك شدن استفاده شده و خطوط هم رطوبت در زمان هاي مختلف خشك شدن دانه پسته به دست آمد و مشاهده شد كه با مرور زمان كه از خشك كردن مي گذرد اختلاف رطوبت بين سطح و مركز افزايش و سپس كاهش مي يابد. از شبيه سازي توزيع رطوبت در طي خشك شدن در داخل دانه پسته براي محاسبه گراديان رطوبت و تنش هاي رطوبتي مي توان استفاده نمود.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 262
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی