4 SID.ir | بررسي تاثير دماي خشك كن و رطوبت نهايي شلتوك بر درصد خرده برنج و ضريب تبديل ارقام پر محصول استان مازندران

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير دماي خشك كن و رطوبت نهايي شلتوك بر درصد خرده برنج و ضريب تبديل ارقام پر محصول استان مازندران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي، موسسه تحقيقات فني و مهندسي كشاورزي كرج
 
چکیده: 

براي بررسي اثر دما و رطوبت نهايي شلتوك (رطوبت هنگام تبديل به برنج سفيد) بر درصد شكستگي، آزمايشي به صورت فاكتوريل با سطوح رقم در چهار سطح فجر، نعمت، ندا، ساحل دماي خشك كن در سه سطح 45, 40 و 50 درجه سانتي گراد و رطوبت شلتوك در سه سطح 11-10 درصد، 12-11 درصد و 13-12 درصد در قالب طرح بلوك هاي كامل تصادفي با 4 تكرار انجام گرفت. نمونه ها از مزارعي كه مطابق توصيه هاي كارشناسي كوددهي شده بودند، برداشت و 24 ساعت پس از درو، خرمنكوبي و به انبار انتقال يافتند. براي خشك كردن از يك خشك كن آزمايشگاهي نفت سوز به ظرفيت 80 كيلوگرم استفاده شد. نمونه هاي 200 گرمي سپس به كمك دستگاه پوست كن، پوست گيري شده سپس برنج قهوه اي حاصل پس از توزين توسط دستگاه سفيد كن سايشي به برنج سفيد تبديل گرديد. سرانجام مناسب ترين مقادير دما در خصوص ارقام فجر، نعمت، ندا و ساحل به ترتيب 40 درجه سانتي گراد و 10 تا 11 درصد، 50 درجه سانتي گراد و 10 تا 11 درصد، 50 درجه سانتي گراد و 11 تا 12 درصد و 40 درجه سانتي گراد و 10 تا 11 درصد تعيين گرديد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 267
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی