برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي هيپر تري ‌گليسيريدمي بعد از صرف غذا در بيماري عروق كرونر بدون ديابت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

مقدمه: نقش هيپر تري ‌گليسيريدمي در روند آتروژنز و متعاقبا بيماريهاي عروق كرونر مبهم است برخي هيپر تري ‌گليسيريدمي بعد از طرف غذا عامل پيشگويي كننده حوادث كرونري و با افزايش ريسك نسبي بيماريهاي عروق كرونر مي‌دانند، لذا با هدف بررسي بيشتر هيپر تري‌ گليسيريدمي بعد از صرف غذاي چرب در افراد بدون ديابت داراي بيماري عروق كرونر در مقايسه با افراد نرمال اين تحقيق انجام شد.
روشها: در يك مطالعه
observational case-control تعداد 60 نفر از هر دو جنس بالاتر از 35 سال بدون سابقه ديابت، هيپوتيروئيديسم، سندرم نفروتيك و مصرف گلوكواستروئيدها، قرصهاي ضدبارداري، بيماري كبدي، در 2 گروه 30 نفري تري‌گليسيريد سرم ناشتا در شرايط بدون استرس و 3 ساعت بعد از صرف يك صبحانه چرب (نان و كره و مربا، حدود 460 كيلوكالري) توسط دستگاه اتوآنالايزر بررسي شد. اطلاعات توسط نرم‌افزار پانل SPSS و بوسيله آزمونهاي T test، Chi-Square،Paired T test  و Kruskal Wallis  آناليز شدند. معيار سطوح نرمال و حد مرزي و بالا كار نماي NCEP شماره 3 سال 2001 مي‌باشد.
نتايج: ميانگين
TG ناشتا در افراد شاهد  141±54mg/dlو در افراد بيمار 162±60mg/dl بود كه اختلاف معني‌داري (با استفاده از λ2) نداشت. ميانگين TG  بعد از صرف غذاي چرب در گروه شاهد163±60mg/dl و در افراد بيمار 98±265 mg/dl با اختلاف معني‌داري وجود داشت (P<0.05). سطح TG در وضعيت ناشتا و بعد از غذا در هر دو گروه مورد و شاهد، معني‌دار بود (P<0.05). ميانگين كسترول سرم ناشتا در شاهد 184±41mg/dl  و در بيماران  201±39mg/dlبود كه اختلاف معني‌داري نداشت. كلسترول بعد از غذا در بيماران  223±51mg/dlو در شاهد  184±38mg/dlبود كه بر اساس آزمونهاي Kruskal Wallis اختلاف معني‌داري داشت(P<0.05).
بحث: تست تحمل چربي (Fat Tolerance Test) مي‌تواند به عنوان آزمون تكميلي در بررسي ليپدپروفايل افرادي كه سطح تري‌گليسيريد ناشتاي نرمال دارند (به ويژه افرادي كه مستعد به بيماريهاي عروق كرونر هستند) بكار رود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

آبداراصفهانی، م.، و قنبری جلفایی، ا.، و ترک نژاد، م.، و اعتصام پور، ع. (1382). ارزیابی هیپر تری ‌گلیسیریدمی بعد از صرف غذا در بیماری عروق کرونر بدون دیابت. مجله دانشکده پزشکی اصفهان, 21(70-69), 37-40. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=631



Vancouver : کپی

آبداراصفهانی مرتضی، قنبری جلفایی الهام، ترک نژاد محمد، اعتصام پور علی. ارزیابی هیپر تری ‌گلیسیریدمی بعد از صرف غذا در بیماری عروق کرونر بدون دیابت. مجله دانشکده پزشکی اصفهان. 1382 [cited 2021May08];21(70-69):37-40. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=631



IEEE : کپی

آبداراصفهانی، م.، قنبری جلفایی، ا.، ترک نژاد، م.، اعتصام پور، ع.، 1382. ارزیابی هیپر تری ‌گلیسیریدمی بعد از صرف غذا در بیماری عروق کرونر بدون دیابت. مجله دانشکده پزشکی اصفهان, [online] 21(70-69), pp.37-40. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=631.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 71 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی