4 SID.ir | بررسي اثرات ضد ميکروبي اسانس و عصاره هاي مختلف گياه Smyrnium cordifolium Boiss بر روي برخي از باکتري هاي بيماري زا

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات ضد ميکروبي اسانس و عصاره هاي مختلف گياه Smyrnium cordifolium Boiss بر روي برخي از باکتري هاي بيماري زا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی، دانشگاه لرستان
 
چکیده: 

زمينه و هدف: Smyrnium cordifolium گياهي است از خانواده جعفري که در نواحي غرب و جنوب غرب ايران بصورت وحشي مي رويد و در اين مناطق داراي استفاده هاي متعدد غذايي و دارويي است.
روش ها: گياه مذکور در مرحله پس از گلدهي از ارتفاعات غرب خرم آباد جمع آوري شد. اثرات ضد ميکروبي اسانس و عصاره هاي آبي، متانولي واتري بخش هاي مختلف گياه بر روي هفت باکتري بيماري زا با روش حفر چاهک و اندازه گيري قطر هاله بازدارندگي رشد مورد مطالعه قرار گرفت. در اين پژوهش از حلالهاي متانول، اتانول و دي اتيل اتر به عنوان شاهد و از آنتي بيوتيک جنتامايسين براي براي مقايسه اثرات آنتي باکتريال استفاده گرديد.
يافته ها: نتايج نشان داد که اسانس اين گياه بر عليه باکتري هاي گرم مثبت مورد مطالعه داراي اثرات ضد ميکروبي قابل توجهي است. از بين عصاره هاي مورد استفاده اثرات آنتي باکتريال عصاره هاي آتانولي و اتري بيش از بقيه است. عصاره هاي آبي بخش هاي مختلف گياه در اغلب موارد فاقد اثرات ضد ميکروبي است در اين مورد عصاره آبي برگ گياه که بر عليه باکتري شيگلا داراي اثرات باکتري کشي مشخصي است يک استثنا محسوب مي شود.
نتيجه گيري: در اغلب موارد اثرات ضد ميکروبي اسانس و عصاره هاي مختلف اين گياه بر عليه باکتري هاي گرم مثبت بيشتر از باکتري هاي گرم منفي است. مقاومت بالاتر باکتري هاي گرم منفي مي تواند به حضور غشاي فسفوليپيدي خارجي تقريبا غير قابل نفوذ به ترکيبات چربي دوست نسبت داده شود. اثرات ضد ميکروبي اسانس اين گياه احتمالا بدليل وجود مقادير بالاي سزکوئي ترپنهاي اکسيژنه بويژه
Curzerene و Curzerenone مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 274
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی