3 SID.ir | بررسي ويژگي هاي خمير كاغذ نيمه شيميايي سولفيت خنثي از ساقه كلزا

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ويژگي هاي خمير كاغذ نيمه شيميايي سولفيت خنثي از ساقه كلزا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

اين بررسي با هدف شناخت ويژگيهاي خمير كاغذ حاصل از ساقه كلزا و قابليت توليد خمير كاغذ از آن با فرايند نيمه شيميايي سولفيت خنثي (NSSC) انجام شده است. ساقه كلزاي مورد استفاده (رقم اكاپي) از مركز تحقيقات اصلاح بذر كرج تهيه گرديده و به آزمايشگاه چوب و كاغذ مازندران جهت انجام آزمايشات منتقل شده است. شرايط پخت براي توليد خمير كاغذ شامل درجه حرارت پخت 170 درجه سانتي گراد، زمان پخت: 30 دقيقه و 40 دقيقه و در مصرف مواد شيميايي 10% و 20% (براساس ماده خشك) اعمال شد. از اين خمير توسط پالايشگر آزمايشگاهي، 4 نوع خمير كاغذ با درجه رواني CSF 25±410 تهيه و از هر نوع خمير، تعداد 7 برگ كاغذ دست ساز 127 گرمي تهيه گرديد. مطالعه خواص مقاومتي كاغذ حاصله با استفاده از استاندارد TAPPI نشان داد كه با افزايش مواد شيميايي و زمان پخت، بازده كاهش يافته و عمده مشخصات كاغذ از جمله مقاومت در برابر كشش مقاومت درحالت حلقه (RCT)، مقاومت در برابر پاره شدن، مقاومت در برابر تركيدن، سفتي، طول پاره شدن و مقاومت به خرد شدن در حالت كنگره اي (CMT) افزايش مي يابد. در نهايت پس از انجام تحليل هاي لازم، شرايط بهينه پخت خمير براي مطالعات آتي، 40 دقيقه زمان پخت و 20 درصد مواد شيميايي تعيين گرديد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 251
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی