4 SID.ir | كاستن آلودگي هاي ميكروبي ادويه به وسيله پرتودهي با باريكه الكترون 10MeV

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

كاستن آلودگي هاي ميكروبي ادويه به وسيله پرتودهي با باريكه الكترون 10MeV

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مركز تحقيقات و كاربرد پرتو فرايند يزد، سازمان انرژي اتمي ايران، يزد، ايران
 
چکیده: 

ادويه، روزمره به مقدار قابل ملاحظه اي در صنايع غذايي مصرف مي شود. اين مواد آلودگي ميكروبي بالايي دارند. اين آلودگي علاوه بر ايجاد فساد در محصول، باعث به خطر افتادن سلامت مصرف كنندگان نيز مي گردد. پرتودهي يكي از موثرترين روشهاي ميكروب زدايي ادويه است. در اين كار پژوهشي دز لازم براي كاستن بار ميكروبي ادويه مختلف به وسيله پرتودهي با باريكه الكترون تعيين شد. نمونه هاي ادويه از جمله زردچوبه، فلفل سياه، پودر سيـر، پودر پياز، آويشن و ادويه در بسته هاي 10 گرمي بسته بندي و با دزهاي 10-0 كيلوگري پرتوهاي الكتروني 10MeV پرتودهي شدند. پس از پرتودهي، شمارش كلي ميكروبي اين نمونه ها به روش مخلوط كردن نمونه با محيط كشت انجام گرفت. ميزان آلودگي باكتريايي اوليه اين مواد از 102×1.8 تا 103×7.2 در گرم متغير بود. نمودارهاي تغييرات تعداد ريزسازواره ها بر حسب مقدار دز جذبي براي هر يك از اين مواد جداگانه ترسيم و با تعيين ارزش D10 جمعيت ميكروبي هر ماده، كمترين مقدار دز لازم براي كاستن بار ميكروبي آنها تا حد مطلوب تعيين شد..

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 453
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی