مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله علوم و فنون هسته اي اطلاعات شماره: 1384 , دوره - , شماره 1 (مسلسل 33) ; از صفحه 35 تا صفحه 41 . عنوان مقاله: كاستن آلودگي هاي ميكروبي ادويه به وسيله پرتودهي با باريكه الكترون 10MeV نویسندگان: مهدي زاده شاهي اقدس*, فلاح نژادتفتي نيره آدرس: * مرکز تحقیقات و کاربرد پرتو فرایند یزد، سازمان انرژی اتمی ایران، یزد، ایران چکیده: ادويه، روزمره به مقدار قابل ملاحظه اي در صنايع غذايي مصرف مي شود. اين مواد آلودگي ميكروبي بالايي دارند. اين آلودگي علاوه بر ايجاد فساد در محصول، باعث به خطر افتادن سلامت مصرف كنندگان نيز مي گردد. پرتودهي يكي از موثرترين روشهاي ميكروب زدايي ادويه است. در اين كار پژوهشي دز لازم براي كاستن بار ميكروبي ادويه مختلف به وسيله پرتودهي با باريكه الكترون تعيين شد. نمونه هاي ادويه از جمله زردچوبه، فلفل سياه، پودر سيـر، پودر پياز، آويشن و ادويه در بسته هاي 10 گرمي بسته بندي و با دزهاي 10-0 كيلوگري پرتوهاي الكتروني 10MeV پرتودهي شدند. پس از پرتودهي، شمارش كلي ميكروبي اين نمونه ها به روش مخلوط كردن نمونه با محيط كشت انجام گرفت. ميزان آلودگي باكتريايي اوليه اين مواد از 102×1.8 تا 103×7.2 در گرم متغير بود. نمودارهاي تغييرات تعداد ريزسازواره ها بر حسب مقدار دز جذبي براي هر يك از اين مواد جداگانه ترسيم و با تعيين ارزش D10 جمعيت ميكروبي هر ماده، كمترين مقدار دز لازم براي كاستن بار ميكروبي آنها تا حد مطلوب تعيين شد.. کلید واژه: ادويه(Q3)تابش دهي مواد غذايي(Q3)كاهش آلودگي ميكروبي(Q3)باريكه الكترون(Q3) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: تعيين دز مناسب پرتودهي جهت كاهش بار ميكروبي زعفرانبررسي آلودگي ميكروبي ادويه هاي بسته بندي عرضه شده در فروشگاههاي زنجيره اي شهروند شهر تهران در سال 86بررسي ميزان آلودگي ادويه هاي مصرفي در توليد مواد غذايي به اسپورهاي مقاوم در برابر حرارتبررسي آلودگيهاي ميكروبي گوشت قرمز و پرتودهي آن جهت كاهش بار ميكروبي و از بين بردن عوامل بيماري زا در دماهاي 18- و 4 درجه سانتي گراد بررسي ميزان آلودگي ادويه هاي عرضه شده به صورت فله و بسته بندي (فلفل سياه، فلفل قرمز، سماق و دارچين) به اسپورهاي هوازي در استان زنجان مقالات همایشی مرتبط: روش های مقابله با ریزش های نفتی در دریابررسی پتانسیل پرتودهی در امنیت مواد غذاییاندازه گیری عناصر ضروری و سمی در ادویه های مصرفی در تهرانبررسی مقدار ازن تولید شده در اثر تابش پرتوهای الکترونی با باریکه الکترونی 10MeVجایگاه مکران در مسیر جاده ی ادویه ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 625 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی