برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1384 , دوره  - , شماره  1 (مسلسل 33) ; از صفحه 35 تا صفحه 41 .
 
عنوان مقاله: 

كاستن آلودگي هاي ميكروبي ادويه به وسيله پرتودهي با باريكه الكترون 10MeV

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات و کاربرد پرتو فرایند یزد، سازمان انرژی اتمی ایران، یزد، ایران
 
چکیده: 

ادويه، روزمره به مقدار قابل ملاحظه اي در صنايع غذايي مصرف مي شود. اين مواد آلودگي ميكروبي بالايي دارند. اين آلودگي علاوه بر ايجاد فساد در محصول، باعث به خطر افتادن سلامت مصرف كنندگان نيز مي گردد. پرتودهي يكي از موثرترين روشهاي ميكروب زدايي ادويه است. در اين كار پژوهشي دز لازم براي كاستن بار ميكروبي ادويه مختلف به وسيله پرتودهي با باريكه الكترون تعيين شد. نمونه هاي ادويه از جمله زردچوبه، فلفل سياه، پودر سيـر، پودر پياز، آويشن و ادويه در بسته هاي 10 گرمي بسته بندي و با دزهاي 10-0 كيلوگري پرتوهاي الكتروني 10MeV پرتودهي شدند. پس از پرتودهي، شمارش كلي ميكروبي اين نمونه ها به روش مخلوط كردن نمونه با محيط كشت انجام گرفت. ميزان آلودگي باكتريايي اوليه اين مواد از 102×1.8 تا 103×7.2 در گرم متغير بود. نمودارهاي تغييرات تعداد ريزسازواره ها بر حسب مقدار دز جذبي براي هر يك از اين مواد جداگانه ترسيم و با تعيين ارزش D10 جمعيت ميكروبي هر ماده، كمترين مقدار دز لازم براي كاستن بار ميكروبي آنها تا حد مطلوب تعيين شد..

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 625
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی