6 SID.ir | بررسي خواص ويسكوالاستيك و پخت آميزه هاي SBR پرشده با دوده به وسيله دستگاه تحليل فرايند لاستيك

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 
بررسي خواص ويسكوالاستيك و پخت آميزه هاي SBR پرشده با دوده به وسيله دستگاه تحليل فرايند لاستيك
 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران، پژوهشكده فرايند، گروه لاستيك
 
چکیده: 

دستگاه تحليل فرايند لاستيك، نوعي رئومتر دو مخروطي است كه به طور خاص به منظور اندازه گيري مشخصات ديناميكي الاستومرهاي خام و آميزه هاي پخت نشده و پخت شده طراحي شده است. در اين پژوهش، اثر پركننده دوده بر خواص آميزه SBR پرشده با آن بررسي شده است. آزمونهاي برش سنجي و پخت انجام شد. سپس اثر اندازه ذره و مقدار دوده بر خواص ويسكوالاستيك و پخت آميزه ها بررسي شده است. نتايج بررسيها نشان مي دهد ناحيه ويسكوالاستيك خطي نمونه ها با افزايش مقدار دوده در آنها كوچكتر شده، به عبارت ديگر حساسيت مدول به تغييرات برش در مقادير بيشتر دوده، افزايش مي يابد. در منحنيهاي حاصل از آزمون برش سنجي با افزايش محتواي دوده مدول كشسان افزايش و عامل اتلاف (tanδ) كاهش مي يابد. در تمامي موارد اثر ريزتر شدن اندازه ذره دوده مشابه با افزايش مقدار آن در آميزه است. تغيير در نوع و مقدار دوده آثار قابل توجهي بر نحوه پخت آميزه ها دارد. نمونه هاي داراي پركننده بيشتر يا ذرات كوچكتر دوده،‌ مقادير گشتاور پخت كشسان(S¢) و گرانرو(S″) بيشتري نشان مي دهند. سرعت فرايند و ولكانش در اين موارد بيشتر بوده، پخت در زمانهاي كمتري انجام مي شود. كميت ديگر محاسبه شده از نتايج پخت با دستگاه تحليل فرايند لاستيك درصد كاهش منحني S″ است كه ارتباط نزديكي با كشساني دارد. با افزايش محتواي دوده و سطح ويژه آن (كاهش اندازه ذره) مقدار كاهش گشتاور گرانر و (DS″) و در نتيجه كشساني كاهش مي يابد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 328
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی