5 SID.ir | مقايسه فعاليت ضد باكتريايي روغن اسانسي تيموس و آمپيسيلين در شرايط اينويترو

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

مقايسه فعاليت ضد باكتريايي روغن اسانسي تيموس و آمپيسيلين در شرايط اينويترو

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه میکروبیولوژی دانشکده علوم پایه، دانشگاه شاهد
 
چکیده: 

بسياري از گياهان به علت داشتن روغن فرار نقش بزرگي در دارو سازي، صنايع غذايي، دارويي، بهداشتي و آرايشي ايفا مي نمايند. مطالعات زيادي روي گونه هاي مختلف گياهي و تاثير اسانس يا عصاره هاي آنها روي ميكروارگانيسمها انجام شده است. در اين مطالعه تاثير ضد باكتريايي اسانس تيموس(Thymus x-porlock) ايران (آويشن) بر روي E.coli و S.aureus به عنوان دو پاتوژن و خاصيت ضد ميكروبي آن با آمپيسيلين مقايسه مي شود.
اسانس تيموس با روش تقطير با بخار استخراج و تاثير ضد ميكربي آن با روش ديسك پليت در رقتهاي مختلف و در چهار مرحله متفاوت زماني مطالعه شد. روغنهاي فرار موثر در رقتهاي مختلف در برابر سه رقت مختلف سوسپانسيون باكتريال قرار گرفتند تا MBC  و MIC آنها تعيين گردند.
اسانس تيموس در رقت باكتريسيدال 16/1 هاله توقف رشـــد E.coli را به قطر 17 ميلي متر و در رقت باكتريسيدال 8/1 هاله توقف رشد S.aureus را به قطر 22 ميلي متر ايجاد كرد. رقتهاي فوق تا دو ماه پس از اسانس گيري كيفيت ضد ميكربي خود را نشان دادند كه در غلظتهاي بالاتر به مدتهاي مديدي قابل نگهداري و فعاليت هستند. تاثير ضد ميكربي آمپيسيلين نيز در رقتهاي مختلف با همان روشهاي فوق بررسي و نتايج مقايسه شدند. آمپيسيلين در رقت باكتريسيدال 14g/m با قطـــر 11 ميلي متري هاله توقف رشد در خصوص E.coli و در رقت 16g/m با قطر 23 ميليمتري در خصوص S.aureus خاصيت ميكرب كشي دارد.
اسانس تيموس قدرت ضد باكتريايي بسيار خوبي داشته ودر مدت كوتاه بهترين تاثير خود را نشان مي دهد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 99
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی