5 SID.ir | بررسي تاثير نمك طعام (NaCl) بر حذف موقت Gag Reflex

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير نمك طعام (NaCl) بر حذف موقت Gag Reflex

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

سابقه و هدف: Gag Reflex انعكاسي غيرارادي است كه بر اثر ورود جسم خارجي به دهان و تماس با مخاط حلق، كام نرم و زبان ايجاد مي‌گردد. Gag Reflex يكي از مشكلاتي است كه هميشه بيمار و دندانپزشك هنگام كارهاي دندانپزشكي بخصوص راديوگرافي و قالب گيري با آن مواجه هستند. در اين تحقيق تاثير نمك طعام (NaCl) بر حذف موقت Gag Reflex مورد بررسي قرار گرفت.
مواد و روشها: در اين تحقيق 256 بيمار (128 مرد و 128 زن) كه جهت راديوگرافي داخل دهاني به بخش راديولوژي دانشكده دندانپزشكي كرمان مراجعه كرده بودند و داراي علائم Gag Reflex بودند به دو گروه تقسيم شدند. گروه اول با نمك طعام و گروه دوم به وسيله نشاسته (بعنوان پلاسيبو) مورد آزمايش قرار گرفتند. روش كار بدين صورت بود كه نمك يا نشاسته روي دو سوم قدامي زبان ريخته شده، پس از 5 ثانيه راديوگرافي انجام مي‌گرفت. اگر Gag Reflex برطرف مي‌گشت ارزيابي مثبت و در غير اين صورت منفي بود.
يافته‌ها: از مجموع 128 نفر كه با نمك طعام مورد آزمايش قرار گرفتند. نتايج بدست‌ آمده نشان داد كه در 113 نفر از گروه آزمون (58 مرد و 55 زن) يعني معادل 3/88% پاسخ Gag Reflex مثبت شد. و از مجموع 128 نفر كه با نشاسته مورد آزمايش قرار گرفتند 125 نفر (62 مرد و 63 زن) يعني معادل7/97% پاسخ Gag Reflex منفي بدست آمد.
آزمون مورد استفاده
Chi-Square بوده، ميزان موفقيت استفاده از نمك يا جنس ارتباطي نداشت.
نتيجه‌گيري: بر اساس اين مطالعه نتيجه گرفته مي‌شود كه با تحريك شاخه‌هاي كورد ايتمپاني توسط جوانه‌هاي چشايي در قدام زبان Gag Reflex مهار مي‌شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 200
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی