4 SID.ir | مقايسه اثرات ضدميكروبي عصاره ‌هاي ده گونه گياهي با دهانشويه كلرهگزيدين بر سه نوع ميكروارگانيسم آسيب ‌زاي دهان در شرايط آزمايشگاهي
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

مقايسه اثرات ضدميكروبي عصاره ‌هاي ده گونه گياهي با دهانشويه كلرهگزيدين بر سه نوع ميكروارگانيسم آسيب ‌زاي دهان در شرايط آزمايشگاهي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

مقدمه: استفاده از گياهان دارويي از گذشته هاي دور براي درمان انواع بيماري ها مورد نظر بوده است. و از اين ميان بيماري هاي عفوني اهميت قابل ملاحظه اي داشته اند. هدف از اين بررسي مطالعه تاثير ضدميكروبي ده عصاره گياهي بر سه نوع ميكروارگانيسم آسيب زاي دهان شامل اكتينوباسيلوس اكتينوميستم، كانديدا آلبيكانس و استرپتوكوك موتانس بود.
روش كار: گياهان مورد بررسي عبارت بودند از عصاره آويشن، ميخك،
اسطوخودوس، پوست انار، رزمارينوس، گلپر، گل انار، مازو، هليله سياه و بادرنجبويه. عصاره ها با غلظت 1/0 جهت استفاده در روش چاهك محيط كشت و ديسك هاي 2 ميلي گرمي از هر عصاره در روش ديسك آماده گرديد واثرات ضد ميكروبي آنها با كلرهگزيدين مقايسه گرديد. از ديسك هاي خالي با متانول 80 و 100 درجه به عنوان كنترل منفي (شاهد) استفاده شد. قدرت ضد ميكروبي هر يك از عصاره ها بر اساس قطر هاله عدم رشد ايجاد شده در محيط كشت ميكرب ها تعيين شد.
يافته ها: نتايج حاصله از مطالعه نشان داد كه
آويشن، ميخك، مازو، پوست انار و هليله سياه داراي اثرات قابل توجه ضد باكتري و ضد قارچي هستند. در ضمن اثر ضد ميكروبي مازو براي اولين بار در اين مطالعه نشان داده شده است. تعدادي از عصاره ها برتر از كلرهگزيدين عمل كردند و هيچكدام از ديسك هاي كنترل منفي و متانول 80 و 100 درجه در محيط كشت ايجاد دهاله عدم رشد ننمودند.
نتيجه گيري: اين مطالعه نشان داد كه عصاره هاي گياهي اثرات خوبي بر روي باكتري هاي
مورد آزمايش در مقايسه با دهانشويه كلرهگزيدين دارند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 384
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی