4 SID.ir | بررسي تاثير مصرف شام با نمايه گليسمي پايين بر سطح گلوكز و انسولين خون افراد ديابتي نوع 2

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير مصرف شام با نمايه گليسمي پايين بر سطح گلوكز و انسولين خون افراد ديابتي نوع 2

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، خیابان کارگر شمالی، خیابان 16، خیابان فجر 1، پلاک 152، طبقه 2 شرقی
 
چکیده: 

مقدمه: ديابت يكي از متداولترين بيماري هاي غدد درون ريز است. با توجه به اهميت تنظيم قند خون در پيشگيري از عوارض ديابت شيرين، تعيين پاسخ هاي گليسمي و انسولينمي غذاهاي محتوي کربوهيدرات حايز اهميت است. هدف اين پژوهش، تعيين اثر غذاهاي با نمايه گليسمي پايين در وعده شام بر سطح قند خون ناشتا و پاسخ هاي گليسمي و انسولينمي پس از صبحانه در بيماران ديابتي نوع 2 است.
مواد و روشها: تحقيق به روش كارازمايي باليني تصاد
فی متقاطع بر روي 8 بيمار ديابتی (4 زن و 4 مرد) صورت گرفت. افراد به طور تصادفي شام با نمايه گليسمي پايين حاوي عدس، نان سنگک و روغن مايع يا شام با نمايه گليسمي بالا حاوي سيب زميني پخته و له شده، سفيده تخم مرغ، نان لواش و روغن مايع دريافت کردند. ميزان قند و انسولين سرم افراد در حالت ناشتا و پس از صرف صبحانه استاندارد محتوی نان سفيد، پنير و چاي در دقايق 60، 120 و 180 اندازه گيري شد. ميزان قند خون با روش آنزيمي (گلوكز اكسيداز) و انسولين سرم به روش ELISA اندازه گيري شد. 7 روزwashout  در نظر گرفته شد و سپس جاي گروه هاي مورد مطالعه عوض شد. براي تعيين تاثير رژيم غذايی از آزمون t زوجي استفاده شد.
يافته ها: سن افراد
59.7±9.69 سال، طول ابتلا به ديابت 11.5±3.5 سال، نمايه توده بدن 27.12±3 کيلوگرم بر متر مربع و ميزان قند خون ناشتا 151.88±24.7 ميلي گرم در دسی ليتر بود. سطح گلوکز سرم در اثر مصرف شام با نمايه گليسمي پايين در مقايسه با شام با نمايه گليسمي بالا در دقيقه 120 به ميزان 277.9±67.2 در مقايسه با 226.7±54.8mg/dL، (P<0.03) و در دقيقه 180 به ميزان 229.5±75.3 در مقايسه با159.8±57.7، (P<0.05)  پس از صرف صبحانه کاهش يافت. افزايش سطح زير منحنی پاسخ قند خون پس از صرف صبحانه استاندارد در افرادی که شام با نمايه گليسمي پايين دريافت کرده بودند در مقايسه با افرادی که شام با نمايه گليسمي بالا مصرف نموده بودند، کاهش يافت [21187.5±6607.9 در مقایسه با 13605±1979.9mg.min/dL، P<0.01]. سطح انسولين سرم در اثر مصرف شام با نمايه گليسمي پايين در مقايسه با شام با نمايه گليسمي بالا در دقايق صفر، 60، 120 و 180 پس از صرف صبحانه تغيير نکرد. افزايش سطح زير منحني پاسخ انسولين خون پس از صرف صبحانه استاندارد در افرادي که شام با نمايه گليسميي پايين دريافت کرده بودند، در مقايسه با افرادي که شام با نمايه گليسمي بالا مصرف نمودند، تغيير نکرد.
نتيجه گيري: مصرف
شام با نمايه گليسمي پايين باعث کاهش سطوح قند و انسولين ناشتا و پاسخ هاي گليسمي و انسولينمي بعد از صبحانه در افراد ديابتي نوع 2 مي شود و اين مساله مي تواند نقش مهمي در تنظيم قند خون اين بيماران داشته باشد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 336
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی