4 SID.ir | بررسي تنوع ژنتيكي و جغرافيايي در برنج با استفاده از صفات فيزيولوژيكي و زراعي
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تنوع ژنتيكي و جغرافيايي در برنج با استفاده از صفات فيزيولوژيكي و زراعي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

با توجه به اهميت غذايي برنج و جايگاه استراتژيک آن در امنيت غذايي جهان، لازم است براي دستيابي به عملکرد بالا، کيفيت مطلوب و ساير صفات مهم اقتصادي و زراعي، ابتدا مطالعات جامعي از تنوع ژرم پلاسم اين گياه صورت گرفت. به همين منظور، 419 رقم برنج متعلق به نقاط مختلف کشور از بانک ژن گياهي ايران دريافت و مطالعات لازم صورت پذيرفت. 16 صفت مهم زراعي و فيزيولوژيکي طبق استاندارد موسسه بين المللي برنج (SES) اندازه گيري وسپس به وسيله نرم افزار SPSS و با استفاده از روش واريانس مينيمم وارد تجزيه کلاستر انجام گرفت. در بررسي ارقام تک تک استان هاي گيلان و مازندران از حداکثر تنوع و استان هاي کهگيلويه و بوير احمد، سيستان و بلوچستان و چهار محال و بختياري از حداقل تنوع برخوردار بودند. در کلاستربندي جمعي (از 419 رقم کل کشور) در فاصله تشابه ژنتيکي 35 درصد تعداد شش کلاستر مشخص گرديد. اين دندروگرام نشان مي داد که ارقام استان هاي گيلان و مازندران به طور مستقل در گروه هاي مشخص قرار مي گيرند، در حالي که بسياري از ارقام استان هاي ايلام، خوزستان، کهگيلويه و بوير احمد و فارس شباهت زيادي به ارقام استان مازندران داشتند. يکي از دلايل عمده چنين تشابهي، انتقال ارقام مازندران به استان هاي ياد شده مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 102
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی