5 SID.ir | ارزيابي كيفيت گندم هاي نان ايران بر اساس زير واحدهاي گلوتنين سنگين

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي كيفيت گندم هاي نان ايران بر اساس زير واحدهاي گلوتنين سنگين

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه تحقيقات اصلاح و تهيه نهال و بذر کرج
 
چکیده: 

تنوع زير واحدهاي گلوتنين سنگين (HMW-GS) در مکان هاي ژني Glu-1 در 86 لاين و رقم از گندم هاي نان موجود در برنامه هاي بهنژادي گندم کشور با استفاده از روش SDS-PAGE بررسي گرديد. مجموعا 14 نوع آلل و 31 ترکيب آللي در گندم هاي نان مورد مطالعه تشخيص داده شد. جفت زير واحد 2*** +12 در ژنوم D که به عنوان زير واحدهاي نادر در توده هاي بومي پاکستان قبلا گزارش شده است، در ارقام بولاني، سرخ تخم، و کوير که حاصل تلاقي سرخ تخم مي باشد، و از توده هاي بومي سيستان و بلوچستان هستند، مشاهده گرديد. ميانگين کلي امتياز کيفيت گندم هاي نان بر اساس زير واحدهاي گلوتنين سنگين براي 7.6 از 10 شد که کيفيت نسبتا خوبي را نشان داد. در اين بررسي گندم هاي نان اينيا، مارون، سايسون، زاگرس، پاستور، تجنN-75-15 ، N-75-11،C-79-16،C-79-18  با امتياز کيفيت برابر ده به عنوان بهترين کيفيت و الموت، شهريار، هامون، C-73-20، C-75-5، C-78-2،C-78-18  با امتياز چهار تا پنج به عنوان پائين ترين کيفيت بر اساس زير واحدهاي گلوتنين سنگين تعيين گرديدند. با توجه به نقش مهم زيرواحدهاي گلوتنين سنگين به عنوان نشانگر ژنتيکي کيفيت آرد و پخت نان، نتايج تحقيق حاضر يک برآورد ژنتيکي از کيفيت گندم هاي نان در ايران در مقايسه با ارقام خارجي به دست داده است.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 224
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی