برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1382 , دوره  5 , شماره  3 ; از صفحه 204 تا صفحه 215 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي كيفيت گندم هاي نان ايران بر اساس زير واحدهاي گلوتنين سنگين

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج
 
چکیده: 

تنوع زير واحدهاي گلوتنين سنگين (HMW-GS) در مکان هاي ژني Glu-1 در 86 لاين و رقم از گندم هاي نان موجود در برنامه هاي بهنژادي گندم کشور با استفاده از روش SDS-PAGE بررسي گرديد. مجموعا 14 نوع آلل و 31 ترکيب آللي در گندم هاي نان مورد مطالعه تشخيص داده شد. جفت زير واحد 2*** +12 در ژنوم D که به عنوان زير واحدهاي نادر در توده هاي بومي پاکستان قبلا گزارش شده است، در ارقام بولاني، سرخ تخم، و کوير که حاصل تلاقي سرخ تخم مي باشد، و از توده هاي بومي سيستان و بلوچستان هستند، مشاهده گرديد. ميانگين کلي امتياز کيفيت گندم هاي نان بر اساس زير واحدهاي گلوتنين سنگين براي 7.6 از 10 شد که کيفيت نسبتا خوبي را نشان داد. در اين بررسي گندم هاي نان اينيا، مارون، سايسون، زاگرس، پاستور، تجنN-75-15 ، N-75-11،C-79-16،C-79-18  با امتياز کيفيت برابر ده به عنوان بهترين کيفيت و الموت، شهريار، هامون، C-73-20، C-75-5، C-78-2،C-78-18  با امتياز چهار تا پنج به عنوان پائين ترين کيفيت بر اساس زير واحدهاي گلوتنين سنگين تعيين گرديدند. با توجه به نقش مهم زيرواحدهاي گلوتنين سنگين به عنوان نشانگر ژنتيکي کيفيت آرد و پخت نان، نتايج تحقيق حاضر يک برآورد ژنتيکي از کيفيت گندم هاي نان در ايران در مقايسه با ارقام خارجي به دست داده است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

بحرایی، ص. (1382). ارزیابی کیفیت گندم های نان ایران بر اساس زیر واحدهای گلوتنین سنگین . مجله علوم زراعی ایران, 5(3), 204-215. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=5678



Vancouver : کپی

بحرایی صدیقه. ارزیابی کیفیت گندم های نان ایران بر اساس زیر واحدهای گلوتنین سنگین . مجله علوم زراعی ایران. 1382 [cited 2021May12];5(3):204-215. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=5678



IEEE : کپی

بحرایی، ص.، 1382. ارزیابی کیفیت گندم های نان ایران بر اساس زیر واحدهای گلوتنین سنگین . مجله علوم زراعی ایران, [online] 5(3), pp.204-215. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=5678.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 133 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی