برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1383 , دوره  6 , شماره  1 ; از صفحه 12 تا صفحه 24 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي برخي پارامترهاي فيزيولوژيك و تركيبات آلي جهت شناسايي ژنوتيپ هاي مقاوم و حساس به شوري در چغندر قند

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

در اين بررسي تعداد سه ژنوتيپ که از بين 20 ژنوتيپ چغندرقند و بر اساس برخي ا ز پارامترهاي زراعي و فيزيولوژيکي مقايسه و به صورت مقاوم، نيمه مقاوم و حساس انتخاب شده بودند، به منظور بررسي ارتباط شاخص هاي فيزيولوژيکي و ترکيبات آلي با يکديگر و تعيين بهترين روش جهت شناسايي منابع مقاوم و حساس در دو محيط آزمايشگاه و مزرعه مورد ارزيابي قرار گرفتند. در مطالعه درصد جوانه زدن ابتدا بذور در فشارهاي اسمزي مختلف به وسيله محلول مانيتول کشت شده و از نظر درصد پايداري طول ريشه چه و درصد پايداري جوانه زني به صورت آزمايش فاکتوريل در قالب طرح پايه بلوک هاي کامل تصادفي در دو تکرار مورد مقايسه قرار گرفتند و به مقاوم، نيمه مقاوم و حساس تقسيم بندي شدند. در اين دسته بندي ارقام مقاوم داراي درصد پايداري و طول ريشه چه و جوانه زني بيشتر نسبت به ارقام نيمه مقاوم و حساس بودند. همين منابع در مزرعه نيز تحت تاثير تنش شوري خاک قرار گرفتند. در مقايسه رگه هاي نتايج از نظر سنتز پرولين، پروتئين هاي محلول برگ، مقاومت غشا سيتوپلاسمي و ميزان آب نسبي برگ مشخص گرديد رگه مقاوم داراي پايداري غشا سيتوپلاسمي و محتوي آب نسبي بيشتري نسبت به ساير رگه ها بود. کلروفيل a داراي همبستگي مثبت و معني داري با عملکرد ريشه بود و به نظر مي رسد که کلروفيل b براي سنتز نيازي به تنش شوري نداشته و تحت تاثير اين جريان قرار نمي گيرد. در بررسي پروتئين هاي محلول برگ از نظر مقاومت به شوري رگه هاي نتاج در گروه هاي جداگانه اي قرار گرفتند. همبستگي مثبت اين صفت با ميزان آب نسبي برگ و عملکرد ريشه نشان داد که با اطمينان بيشتري مي توان ميزان آب نسبي برگ و عملکرد ريشه را در برنامه هاي اصلاحي مقاومت به شوري چغندر قند وارد کرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

معاونی، پ.، و رنجی، ذ.، و نورمحمدی، ق. (1383). بررسی برخی پارامترهای فیزیولوژیک و ترکیبات آلی جهت شناسایی ژنوتیپ های مقاوم و حساس به شوری در چغندر قند. مجله علوم زراعی ایران, 6(1), 12-24. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=5677



Vancouver : کپی

معاونی پیام، رنجی ذبیح اله، نورمحمدی قربان. بررسی برخی پارامترهای فیزیولوژیک و ترکیبات آلی جهت شناسایی ژنوتیپ های مقاوم و حساس به شوری در چغندر قند. مجله علوم زراعی ایران. 1383 [cited 2021June18];6(1):12-24. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=5677



IEEE : کپی

معاونی، پ.، رنجی، ذ.، نورمحمدی، ق.، 1383. بررسی برخی پارامترهای فیزیولوژیک و ترکیبات آلی جهت شناسایی ژنوتیپ های مقاوم و حساس به شوری در چغندر قند. مجله علوم زراعی ایران, [online] 6(1), pp.12-24. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=5677.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 49 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی