5 SID.ir | اثرات تغذيه مقادير متفاوت انرژي و پروتئين غيرقابل تجزيه در اواخر آبستني

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

اثرات تغذيه مقادير متفاوت انرژي و پروتئين غيرقابل تجزيه در اواخر آبستني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزي،دانشگاه زنجان
 
چکیده: 

براي تعيين اثرات تغذيه مقادير متفاوت انرژي و پروتئين غيرقابل تجزيه در 35 روز آخر آبستني برسلامتي، توليد و ترکيب شيرگاوهاي شيرده در اوايل شيردهي، تعداد 24 راس گاو آبستن سنگين که در آبستني دوم و سوم بودند، مورد استفاده قرار گرفتند. گاوها براساس تعداد زايش به دو بلوک تقسيم و سپس به طور تصادفي به سه جيره آزمايشي اختصاص داده شدند. جيره هاي آزمايشي شامل جيره مطابق با استاندارد( 1989،NRC) براي گاو آبستن سنگين، جيره با 1.47 مگاکالري انرژي خالص شيردهي، پروتئين خام 15.2درصد و 5.17درصد  پروتئين غيرقابل تجزيه در شکمبه، و جیره با 1.6 مگاکالری انرژی خالص شیردهی،پروتئین خام 16 درصد و 76.5 پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه، به ترتيب به عنوان جيره هاي 1، 2و 3 قبل از زايش بودند. گاوها به طور ميانگين از 35 روز قبل از زايش با جيره هاي آزمايشي به صورت انفرادي تغذيه شده و پس از زايش تا روز 63 با جيره يکساني تغذيه شدند. ميانگين خوراک مصرفي در دوهفته آخر آبستني، امتياز وضعيت بدني گاوها در قبل و پس از زايش، تغييرات مواد وعناصر خون گاوها، وزن گوساله هاي متولد شده، ميانگين شيرخام و تصحيح شده و ترکيب شير پس از زايش مورد بررسي قرارگرفتند. ميانگين خوراک مصرفي در دو هفته آخر آبستني گاوها تفاوت معني داري نشان نداد، اما کاهش شديدتري درخوارک مصرفي گاوهاي تغذيه شده با جيره 3 مشاهده گرديد. ميانگين امتیاز وضعيت بدني گاوها در زمان زايش اختلاف معني داري (P<0.01) داشتند و گاوهاي تغذيه شده با جيره هاي 2 و 3 با امتياز وضعيت بدني بالاتري نسبت به گاوهاي تغذيه شده باجيره 1، زايش کردند اما سخت زايي ناشي از چاقي اتفاق نيفتاد. همچنين گاوهاي تغذيه شده با جيره 3 با کاهش امتياز وضعيت بدني کمتري در اوايل شيردهي، مواجه بوده و سريعتر به توقف کاهش امتياز وضعيت بدني رسيدند. ميانگين غلظت مواد و عناصر خون گاوها از قبيل گلوکز، کلسيم، فسفر، آلبومين، گلوبولين، ازت اوره اي خون دربرخي هفته هاي نمونه گيري شده تفاوت معني داري داشتند. ميانگين وزن تولد گوساله ها اختلاف معني داري نشان نداد. ميانگين شيرخام و تصحيح شده برحسب 3.2 و 4 درصد چربي روزانه در 9 هفته اول شيردهي تفاوت معني داري را نشان داد و گاوهاي تغذيه شده با جيره 3 بالاترين مقدار شيرتوليدي را درمقايسه با جيره هاي 1 و2 داشتند. گاوهاي تغذيه شده باجيره 3 بيشترين درصد چربي و پروتئين شير را توليد کرده و تفاوت بين آنها معني دار(P<0.05) بود. اما درصد لاکتوز شيرگاو اختلاف معني داري نداشت. 

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 114
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی