4 SID.ir | بررسي تغييرات درصد و اجزاي روغن فرار در مراحل مختلف رشدي گياه شويد (.Anethum graveolens L)

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تغييرات درصد و اجزاي روغن فرار در مراحل مختلف رشدي گياه شويد (.Anethum graveolens L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* خیابان انقلاب اسلامی، خیابان قدس، خیابان بزرگمهر غربی، شماره 97، پژوهشکده گیاهان دارویی
 
چکیده: 

گياه شويد يا شبت با نام علمي Anethum graveolens L. گياهي است علفي، يك ساله و معطر متعلق به خانواده Apiaceae. تمامي پيكر رويشي گياه شويد محتوي تركيبات فرار است. از جمله اجزاي اصلي روغن فرار گياه كاروون، فلاندرن و ليمونن مي باشد. با توجه به تغييرات نسبتاً شديد كمي و كيفي روغن هاي فرار شويد در مراحل مختلف رشدي گياه لازم است برحسب نوع استفاده و همچنين كاهش هزينه هاي توليد، گياه در مراحل مناسب رشدي برداشت شود. در اين تحقيق تغييرات درصد اسانس و اجزاي تشكيل دهنده آن در سه مرحله مختلف رشدي مورد مطالعه قرار گرفته است. نتايج نشان داد كه مناسب ترين مرحله رشدي براي به دست آوردن حداكثر ميزان كاروون در واحد سطح، برداشت گياه در مرحله تشكيل بذر و قبل از رسيدگي كامل بذر مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 138
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی