4 SID.ir | اندازه گيري عنصر يد در نمونه هاي مختلف برنج با تجزيه به روش فعالسازي نوتروني با استفاده از نوترونهاي فوق حرارتي

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اندازه گيري عنصر يد در نمونه هاي مختلف برنج با تجزيه به روش فعالسازي نوتروني با استفاده از نوترونهاي فوق حرارتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
با توجه به قرار گرفتن بخش وسيعي از کشورمان در محدوده کمربند عنصر يد، تعيين مقدار اين عنصر در برنامه غذايي روزانه مردم مي تواند اولين و موثرترين گام در راستاي پيشگيري و درمان برخي بيماريها نظير گواتر تلقي گردد. از آنجایيکه تعيين مقدار برخي از عناصر کم مقدار درنمونه هاي مواد غذايي با روشهاي معمولي تجزيه اي به طور دقيق امکانپذير نمي باشد(1). جهت رفع اين محدوديت و دسترسي به حد تشخيص پایين تر ، از روش تجزيه به طريق فعالسازي نوتروني استفاده شد. حضور عناصري نظير آلومينيوم ، منگنز ، کلرو سديم که داراي سطح مقطع جذب بالايي نسبت به نوترونهاي حرارتي مي باشند مانع اندازه گيري مقادير بسيار کم بعضي از عناصر از جمله يد مي گردند بهمين دليل در اين کار تحقيقي بمنظور افزايش حساسيت روش از نوترونهاي فوق حرارتي استفاده شد. ميزان عنصر يد در نمونه هاي مورد آزمايش متفاوت بوده و در حاليکه برنج حسني شمال داراي بيشترين مقدار يد (493±187.6-ppb) مي باشد، نمونه لنجان کمترين مقدار (30ppb>) رانشان مي دهد.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 205
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی