4 SID.ir | آلودگي ميكروبي بستني هاي سنتي و آب ميوه هاي دست ساز (آب هويج و شير نارگيل) در واحدهاي صنفي قنادي و آب ميوه فروشي در تهران

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 
آلودگي ميكروبي بستني هاي سنتي و آب ميوه هاي دست ساز (آب هويج و شير نارگيل) در واحدهاي صنفي قنادي و آب ميوه فروشي در تهران
 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

به منظور تعيين ميزان فراواني آلودگي ميكروبي بستني هاي سنتي و آب ميوه هاي دست ساز (آب هويج و شير نارگيل) مطالعه اي مقطعي از تيرماه لغايت آبان ماه 1379 در منطقه تحت پوشش شهرداري منطقه 11 تهران انجام گرفته است. در اين بررسي، نمونه ها از طريق انجام سرشماري و بصورت غيرتصادفي متوالي يك درميان انتخاب شده اند و نتايج توسط نرم افزار Epi info مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. يافته ها نشان مي دهد كه 75% بستني هاي سنتي تهيه شده در واحدهاي صنفي قنادي و 7/94% بستني هاي سنتي تهيه شده در واحدهاي صنفي آب ميوه فروشي و 6/94% نمونه هاي آب هويج و 7/87% نمونه هاي شير نارگيل داراي آلودگي ميكروبي و غير قابل مصرف بوده اند. همچنين در 84% واحدهاي مورد بررسي اصول بهداشت فردي و 7/97% آنان اصول بهداشت لوازم كار و 2/87% آنان اصول بهداشت ساختمان و 4/56% آنان هم اصول بهداشت مواد غذايي را در تهيه محصول رعايت ننموده اند. بر اساس اين مطالعه و مطالعات قبلي پيشنهاد مي گردد كه زمينه تهيه و تامين تكنولوژي مناسب براي صنايع تبديلي و نگهداري مواد غذايي براي محصولاتي چون بستني و آب ميوه ها فراهم آيد، تا از توليد و عرضه مواد غذايي، غير صنعتي و دست ساز چون بستني سنتي و آب ميوه هاي شير نارگيل و آب هويج جلوگيري گردد و از طرفي آموزش اجباري متصديان تهيه و عرضه مواد غذايي در رابطه با رعايت بهداشت فردي، بهداشت اماكن و ساختمان، بهداشت لوازم كار و بهداشت مواد غذايي (مرتبط با نوع فعاليت) مورد بررسي و تاكيد قرار گرفته و از ادامه فعاليت واحدهاي صنفي كه معيارهاي بهسازي و بهداشتي در عرضه محصولات را رعايت نمي نمايند، جلوگيري گردد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 383
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی