مشخصات مقاله عنوان نشریه: حكيم اطلاعات شماره: تابستان 1382 , دوره 6 , شماره 2 ; از صفحه 31 تا صفحه 37 . عنوان مقاله: آلودگي ميكروبي بستني هاي سنتي و آب ميوه هاي دست ساز (آب هويج و شير نارگيل) در واحدهاي صنفي قنادي و آب ميوه فروشي در تهران نویسندگان: جزايري سيدابوالقاسم, صادقي پور حميدرضا, عفت پناه محمد, مهرداد رامين, نظري نيا عبداله, محسني محمدجواد آدرس: چکیده: به منظور تعيين ميزان فراواني آلودگي ميكروبي بستني هاي سنتي و آب ميوه هاي دست ساز (آب هويج و شير نارگيل) مطالعه اي مقطعي از تيرماه لغايت آبان ماه 1379 در منطقه تحت پوشش شهرداري منطقه 11 تهران انجام گرفته است. در اين بررسي، نمونه ها از طريق انجام سرشماري و بصورت غيرتصادفي متوالي يك درميان انتخاب شده اند و نتايج توسط نرم افزار Epi info مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. يافته ها نشان مي دهد كه 75% بستني هاي سنتي تهيه شده در واحدهاي صنفي قنادي و 7/94% بستني هاي سنتي تهيه شده در واحدهاي صنفي آب ميوه فروشي و 6/94% نمونه هاي آب هويج و 7/87% نمونه هاي شير نارگيل داراي آلودگي ميكروبي و غير قابل مصرف بوده اند. همچنين در 84% واحدهاي مورد بررسي اصول بهداشت فردي و 7/97% آنان اصول بهداشت لوازم كار و 2/87% آنان اصول بهداشت ساختمان و 4/56% آنان هم اصول بهداشت مواد غذايي را در تهيه محصول رعايت ننموده اند. بر اساس اين مطالعه و مطالعات قبلي پيشنهاد مي گردد كه زمينه تهيه و تامين تكنولوژي مناسب براي صنايع تبديلي و نگهداري مواد غذايي براي محصولاتي چون بستني و آب ميوه ها فراهم آيد، تا از توليد و عرضه مواد غذايي، غير صنعتي و دست ساز چون بستني سنتي و آب ميوه هاي شير نارگيل و آب هويج جلوگيري گردد و از طرفي آموزش اجباري متصديان تهيه و عرضه مواد غذايي در رابطه با رعايت بهداشت فردي، بهداشت اماكن و ساختمان، بهداشت لوازم كار و بهداشت مواد غذايي (مرتبط با نوع فعاليت) مورد بررسي و تاكيد قرار گرفته و از ادامه فعاليت واحدهاي صنفي كه معيارهاي بهسازي و بهداشتي در عرضه محصولات را رعايت نمي نمايند، جلوگيري گردد. کلید واژه: بستني(Q4)آب ميوه(Q4)آلودگي ميكروبي(Q4)تهران(Q3) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: لاکتوباسیلوس کازئیلاکتوباسیلوسدوغپری بیوتیکارزیابی ذخایرکفال طلاییآلودگی باکتریاییMnemiopsis leidyiتبریزاصفهانمشهدکرمان ارجاعات: بررسي ميزان آلودگي بستني، نوشمك و يخمك به باكتريها مقالات نشریه ای مرتبط: بررسي ميکروبي بستني هاي سنتي و آب ميوه هاي دست ساز در واحدهاي صنفي قنادي و آب ميوه فروشي شهر بجنورد در تابستان 86 و 87بررسي ميزان آلودگي باکتريايي بستني هاي سنتي شهرستان اروميهآلودگي ميكروبي بستني هاي سنتي و عوامل موثر بر آنارزيابي آلودگي بستني سنتي به اشريشاکلي و انتروباکترياسه در مراکز توليد و فروش بستني شهر گرگان در سال 1388 بررسي نوع و ميزان آلودگي بستني هاي سنتي در استان كردستان و ارتباط آن با وضعيت بهداشت فردي و محيط اماكن مقالات همایشی مرتبط: استفاده از پروبیوتیک ها در بستنیبررسی فاکتورهای موثر بر قابلیت زنده مانی باکتری های پروبیوتیکی در بستنیتولید بستنی پروبیوتیکبررسی میزان آلودگی میکروبی بستنی های سنتی تولیدی در سطح شهرستان سبزوارارزیابی کیفیت میکروبی 120 نمونه بستنی میوه ای غیر پاستوریزه در شهرستان زاهدان ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 168 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی