5 SID.ir | بررسي و تعيين مزيت نسبي محصولات زراعي در استان فارس
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي و تعيين مزيت نسبي محصولات زراعي در استان فارس

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
بخش کشاورزي در ميان بخش هاي اقتصادي ايران جايگاه ويژه اي دارد. استان فارس يکي از قطب هاي کشاورزي ايران به شمار مي آيد که در زمينه محصولات زراعي سهم عمده اي در کشور دارد.
با توجه به اهميت محصولات زراعي در استان فارس و به منظور تعيين مزيت نسبي اين محصولات از دو روش "نسبت هزينه منابع داخلي" و " نسبت هزينه به منفعت اجتماعي" براي سال زراعي 79-1378 استفاده گرديده است. محاسبه معيارهاي مذکور نشان مي دهد که چهار محصول از 18 محصول زراعي مورد بررسي، شامل گندم ديم، چغندر قند و آفتابگردان در نرخ برابري نسبي ارز داراي مزيت نسبي نبوده و گوجه فرنگي بالاترين مزيت نسبي را به خود اختصاص داده است و خيار، سيب زميني و عدس آبي در مراحل بعدي قرار دارند. مقايسه مزيت نسبي محصولات با ميزان سطح زير کشت فعلي آنان نشان مي دهد که در مورد محصولاتي که اطمينان نسبي به قيمت فروش داشته، الگوي کشت بااولويت هاي مزيت نسبي انطباق بيشتري داشته و براي محصولاتي مانند گوجه فرنگي، پياز و سيب زميني که ريسک قيمتي بيشتري دارند، ميان الگوي کشت و ترتيب مزيت نسبي اختلاف بيشتري مشاهده مي شود. در پايان مقاله جهت انطباق بيشتر الگوي کشت با ترتيب مزيت نسبي محصولات، پيشنهاداتي ارائه گرديده است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 191
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی