برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1395 , دوره  29 , شماره  2 ; از صفحه 186 تا صفحه 194 .
 
عنوان مقاله: 

اثرات ميخک و امولسيون اسانس نعناع و متيل ساليسيلات بر بيهوشي و گلوکز خون ماهي قزل آلاي رنگين کمان (1792, Oncorhynchus mykiss Walbaum)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گرگان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده شیلات و محیط زیست، گروه شیلات
 
چکیده: 
استفاده از داورهاي بيهوشي يکي از روش هاي متداول جهت به حداقل رساندن و يا کاهش اثرات استرس در ماهيان مي باشد. هدف از اين مطالعه، بررسي اثرات ميخک و امولسيون اسانس نعناع و متيل ساليسيلات (CMSE) بر بيهوشي و گلوکز خون ماهي قزل آلاي رنگين کمان (25/0± 35/27 گرم) بود. ماهيان جهت بيهوشي در معرض غلظت هاي مختلف CMSE (395، 526 و 657 ميکروليتر در ليتر) قرار گرفتند. نتايج به دست آمده نشان داد که زمان القاء بيهوشي با افزايش غلظت CMSE به طور معني داري کاهش يافت (05/0>P). با اين حال، زمان برگشت از بيهوشي با افزايش غلظت بيهوش کننده به طور معني داري افزايش يافت (05/0>P). سرعت زنش سرپوش آبششي در ابتدا افزايش و سپس با افزايش غلظت بيهوش کننده به آرامي کاهش يافت. ميزان گلوکز خون به طور معني داري تحت تاثير غلظت بيهوش-کننده بود (05/0>P). بيشترين مقادير گلوکز بعد از بيهوشي و برگشت از بيهوشي مربوط به غلظت 657 ميکروليتر در ليتر بود. آزمايش ديگري نيز به منظور مقايسه امولسيون اسانس نعناع و متيل ساليسيلات با پودر گل ميخک انجام شد که در آن ماهيان در غلظت 526 ميکروليتر در ليتر CMSE و 200 ميلي گرم در ليتر پورد گل ميخک غوطه ور شدند. زمان القاء بيهوشي و زمان برگشت از بيهوشي در گروه CMSE سريع تر بود. همچنين، کمترين مقادير گلوکز و بالاترين سرعت زنش سرپوش مربوط به گروه CMSE بود. در اين مطالعه مرگ و ميري مشاهده نشد. نتايج اين مطالعه نشان مي دهد که کاربرد امولسيون اسانس نعناع و متيل ساليسيلات در غلظت 526 ميکروليتر در ليتر مي تواند براي بيهوشي ماهي قزل آلاي رنگين کمان مناسب باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

روحی، ز.، و ایمان پور، م.، و محمدی، ح.، و محمدی، م. (1395). اثرات میخک و امولسیون اسانس نعناع و متیل سالیسیلات بر بیهوشی و گلوکز خون ماهی قزل آلای رنگین کمان (1792, Oncorhynchus mykiss Walbaum). پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران), 29(2 ), 186-194. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=471488



Vancouver : کپی

روحی زهرا، ایمان پور محمدرضا، محمدی حامد، محمدی مجید. اثرات میخک و امولسیون اسانس نعناع و متیل سالیسیلات بر بیهوشی و گلوکز خون ماهی قزل آلای رنگین کمان (1792, Oncorhynchus mykiss Walbaum). پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران). 1395 [cited 2022January23];29(2 ):186-194. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=471488



IEEE : کپی

روحی، ز.، ایمان پور، م.، محمدی، ح.، محمدی، م.، 1395. اثرات میخک و امولسیون اسانس نعناع و متیل سالیسیلات بر بیهوشی و گلوکز خون ماهی قزل آلای رنگین کمان (1792, Oncorhynchus mykiss Walbaum). پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران), [online] 29(2 ), pp.186-194. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=471488.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 73 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی