مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بهبود مقاومت آنزيمي ماهي قزل آلاي رنگين کمان (Oncorhynchus mykiss) با ويتامين C در مواجهه با غلظت هاي مختلف نانوذرات اکسيد روي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
 
چکیده: 
نانوذرات اکسيد روي مي توانند از طريق تنفس، پوست و تغذيه وارد بدن آبزيان شده و عملکرد فيزيولوژي بدن را دچار اختلال کند که آسکوربيک اسيد مي تواند به عنوان يک آنتي اکسيدان قوي از اثرات منفي حاصل از اين نانوذرات جلوگيري نمايد. در مطالعه حاضر، تعداد 170 قطعه ماهي با ميانگين وزني 170 گرم در تانک هاي 70 ليتري قرار گرفت. ماهيان در غلظت هاي 40 و 80 ميلي گرم بر ليتر نانو اکسيد روي و 400 و 800 ميلي گرم بر کيلوگرم ويتامين C قرار داده شدند. فعاليت آنزيم هاي کبدي بعد از 10 روز در تيمارهاي80 ميلي گرم بر ليتر نانواکسيد روي و 800 ميلي گرم بر کيلوگرم ويتامين C نسبت به ساير تيمارها کاهش معني داري نشان داد. ويتامين C در روش خوراکي قادر است باعث بهبود شاخص هاي آنزيمي شود و اثرات تخريبي ناشي از نانو ذرات اکسيد روي بر فعاليت آنزيم هاي کبدي را نيز کاهش دهد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 

  بازدید یکساله 29
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی