4 SID.ir | بررسي ويژگي هاي اپتيکي لاية منيزيم فلورايد توليد شده با روش تبخير باريکة الکتروني در ناحية طول موجي nm1800-400

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي ويژگي هاي اپتيکي لاية منيزيم فلورايد توليد شده با روش تبخير باريکة الکتروني در ناحية طول موجي nm1800-400

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، دانشکده علوم، گروه فیزیک
 
چکیده: 
در اين مقاله اثر دما بر روي ضريب شکست لايةمنيزيم فلورايد، MgF2، بررسي شده است. لايه هاي MgF2 با استفاده از تفنگ الکتروني بر روي زير لاية شيشه اي (Β Κ 7) در دماي متفاوت 25، 100، 200، و C° 300 انباشته شده اند. نرخ انباشت لايه در همة نمونه ها مقدار پنج تا شش انگسترم بر ثانيه است، Å /s 6-5R=. طيف عبور نمونه ها با استفاده از اسپکتروفوتومتر در محدودة طول موجي nm1800-400 اندازه گيري شده اند. نمونة لايه نشاني شده در دماي آزمايشگاه به مدت دو ساعت در دماي C° 300، بازپخت شده است. سپس ضريب شکست نمونه ها با سه روش محاسبه شده اند. ضرايب شکست حاصل از سه روش توافق خوبي با يکديگر دارند. نتايج نشان مي دهند که با افزايش دما از دماي محيط آزمايشگاه تا دماي C° 300، ضريب شکست لاية منيزيم فلورايد به صورت خطي از 32/1 n=تا 39/1n=، افزايش مي يابد. به علاوه، ضريب شکست نمونه لايه نشاني شده در دماي آزمايشگاه بعد از بازپخت شدن در مقايسه با قبل از بازپخت شدن به طور چشمگيري افزايش يافته است. از طرف ديگر نمونه بازپخت شده مقدار کمي جذب دارد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 32
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی