5 SID.ir | مطالعه فعاليت آنتي اکسيداني و آنتي راديکالي عصاره الکلي و آبي برگ Vitis vinifera در شرايط آزمايشگاهي

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

مطالعه فعاليت آنتي اکسيداني و آنتي راديکالي عصاره الکلي و آبي برگ Vitis vinifera در شرايط آزمايشگاهي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
 
چکیده: 
زمينه مطالعه: کاهش اثرات زيان بخش راديکال هاي آزاد، در سامانه هاي غذايي و بيولوژيکي، توسط آنتي اکسيدان ها امري مهم تلقي مي شود لذا تأمين ذخاير آنتي اکسيداني که بتواند بهداشت و ايمني جامعه را دربر داشته باشد ضروري بنظر مي رسد. هدف: اين تحقيق جهت بررسي اثر آنتي اکسيداني و آنتي راديکالي عصاره هاي الکلي و آبي برگ انگور در شرايط آزمايشگاهي انجام شد. روش کار: گياه برگ انگور با استفاده از حلال هاي آب مقطر، اتانول و متانول عصاره گيري شد و ميزان فعاليت آنتي اکسيداني با استفاده از روش هاي DPPH و بتاکاروتن لينولئيک اسيد محاسبه شد و ميزان ترکيبات فنولي تام و فلاوونوئيد تام هم در مورد همه ي عصاره ها مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج: ميزان IC50 در آزمون DPPH به ترتيب در عصاره هاي آبي، اتانولي و متانولي (µ g/ml 714/0± 90/71، 481/0± 66/46 و 318/0± 38/37) و % مهار راديکال آزاد در آزمون بتاکاروتن لينولئيک اسيد به ترتيب (84/1± 51/86، 30/1± 08/97و 27/1± 20/88) بود و مقادير BHT در آزمون DPPH برابر با µ g/ml 000/0± 58/13 و در آزمون لينولئيک اسيد 62/0± 56/94 بود. ترکيبات فنولي کل (mg/g 39/1± 02/158، 55/1± 60/ 201و 26/2± 19/180) و ترکيبات فلاوونوئيد کل (mg/g 64/1± 16/37، 83/0± 74/ 54 و 18/0± 07/46) محاسبه شد. همانطور که مشاهده مي شود در همه ي آزمون ها به ترتيب عصاره اتانولي و بعد عصاره متانولي و آبي بالاترين فعاليت آنتي اکسيداني را به خود اختصاص دادند. نتيجه گيري نهايي: به نظر مي رسد که عصاره اتانولي برگ انگور مي تواند به عنوان يک منبع آنتي اکسيدان طبيعي و ارزان قيمت در صنعت غذايي مورد توجه قرار گيرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 32
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی