برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1397 , دوره  9 , شماره  3 ; از صفحه 347 تا صفحه 353 .
 
عنوان مقاله: 

پتانسيل خواص ضدباکتريايي و آنتي اکسيداني عصاره هاي اسفنج دريايي هاليکلونا کارلا منطقه جزر و مدي جزيره لارک، خليج فارس

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
 
چکیده: 
اهداف: با توجه به اهميت بحث سلامت و برخي مضرات ترکيبات مصنوعي موجود، هدف مطالعه حاضر بررسي برخي خواص زيستي از جمله خواص ضدباکتريايي و آنتي اکسيداني اسفنج دريايي هاليکلونا کارلا (Haliclona caerulea) بود. مواد و روش ها: در مطالعه تجربي حاضر، عصاره هاي آلي ان-هگزان، دي اتيل اتر و متانول با روش بلايت و داير از اسفنج دريايي تهيه شدند. سپس فعاليت ضدباکتريايي با روش هاي انتشار ديسک، حداقل غلظت بازدارندگي (MIC)، حداقل غلظت کشندگي (MBC) و فعاليت آنتي اکسيداني با استفاده از ارزيابي قدرت احياکنندگي و تعيين ظرفيت آنتي اکسيداني کل عصاره ها سنجيده شد. تجزيه و تحليل داده ها به وسيله آزمون هاي تحليل واريانس يک طرفه و چنددامنه اي دانکن صورت گرفت. نرم افزارهاي SPSS 19 و Excel 2013 به کار رفتند. يافته ها: عصاره متانولي بيشترين اثر ضدباکتريايي به ويژه نسبت به باکتري هاي گرم مثبت باسيلوس سوبتيليس در غلظت 2/5ميلي گرم بر ميلي ليتر و استافيلوکوکوس اورئوس در غلظت 5ميلي گرم بر ميلي ليتر را داشت. عصاره دي اتيل اتري در غلظت 5ميلي گرم بر ميلي ليتر بيشترين اثر آنتي اکسيداني را نشان داد. نتيجه گيري: عصاره متانولي اسفنج دريايي هاليکلونا کارلا خاصيت ضدباکتري بيشتري را نشان مي دهد و عصاره دي اتيل اتري اين اسفنج خاصيت آنتي اکسيداني بيشتري دارد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

کریم پور، م.، و کامرانی، ا.، و یوسف زادی، م.، و ناظمی، م. (1397). پتانسیل خواص ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره های اسفنج دریایی هالیکلونا کارلا منطقه جزر و مدی جزیره لارک, خلیج فارس. زیست فناوری, 9(3 ), 347-353. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=470802



Vancouver : کپی

کریم پور مریم، کامرانی احسان، یوسف زادی مرتضی، ناظمی ملیکا. پتانسیل خواص ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره های اسفنج دریایی هالیکلونا کارلا منطقه جزر و مدی جزیره لارک, خلیج فارس. زیست فناوری. 1397 [cited 2022January23];9(3 ):347-353. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=470802



IEEE : کپی

کریم پور، م.، کامرانی، ا.، یوسف زادی، م.، ناظمی، م.، 1397. پتانسیل خواص ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره های اسفنج دریایی هالیکلونا کارلا منطقه جزر و مدی جزیره لارک, خلیج فارس. زیست فناوری, [online] 9(3 ), pp.347-353. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=470802.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 220 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی