برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1397 , دوره  9 , شماره  3 ; از صفحه 339 تا صفحه 345 .
 
عنوان مقاله: 

افزايش پايداري حرارتي پروتئين نوترکيب اينورتاز ساکارومايسس سرويزيه با ايجاد جهش هاي هدفمند

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات پروتئین، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
 
چکیده: 
اهداف: اينورتاز آنزيمي است که به صورت گسترده در صنايع مورد استفاده قرار مي گيرد. منبع اصلي توليد صنعتي آنزيم اينورتاز مخمر ساکارومايسس سرويزيه است. افزايش پايداري حرارتي در اين آنزيم کمک مهمي به افزايش بهره وري در توليد مربوطه خواهد کرد. هدف پژوهش حاضر افزايش پايداري حرارتي پروتئين نوترکيب اينورتاز ساکارومايسس سرويزيه با ايجاد جهش هاي هدفمند بود. مواد و روش ها: در پژوهش تجربي حاضر، با الگوقراردادن آنزيم اينورتاز باکتري گرمادوست ترماتوگا ماريتيما به منظور افزايش پايداري حرارتي، اسيدآمينه هاي ترئونين 345 و آسپارژين 349 در ژن پروتئين اينورتاز ساکارومايسس سرويزيه با روش جهش زايي هدفمند با آلانين جايگزين و در مخمر پيکيا پاستوريس همسانه سازي با واکنش زنجيره اي پليمراز SOEing انجام شد. فعاليت آنزيم هاي نوترکيب اينورتاز طبيعي و جهش يافته در دماهاي مختلف، pHهاي مختلف، مدت زمان پايداري و پايداري حرارتي-عملکردي اندازه گيري و نمودار ميکائيليس-منتن رسم شد. يافته ها: پايداري حرارتي-ساختاري آنزيم هاي طبيعي و جهش يافته اينورتاز در دماي 55º C نشان داد که آنزيم جهش يافته در دماي 55º C نسبت به آنزيم طبيعي پايدراي حرارتي بالاتري داشت. هر دو آنزيم طبيعي و جهش يافته در پايداري عملکردي روند مشابهي را نشان دادند. کاهش Km و افزايش Vmax در سوبستراي ساکاروز و افزايش 5برابري نسبت Kcat/Km در آنزيم جهش يافته ديده شد. نتيجه گيري: جهش هاي هدفمند اعمال شده هيچ اثر منفي روي ميزان توليد و همچنين ترشح پروتئين نوترکيب اينورتاز ندارد و باعث افزايش فعاليت آنزيم مي شود. آنزيم جهش يافته نسبت به آنزيم طبيعي، پايداري ساختاري بالاتري دارد، بدون اين که تغييري در پايداري عملکردي آن ايجاد کند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

ارجمند، س.، و قبادی، ل.، و رعنایی سیادت، س.، و سفیدبخت، ی.، و فرزانه، ف. (1397). افزایش پایداری حرارتی پروتئین نوترکیب اینورتاز ساکارومایسس سرویزیه با ایجاد جهش های هدفمند. زیست فناوری, 9(3 ), 339-345. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=470795



Vancouver : کپی

ارجمند ساره، قبادی لیلا، رعنایی سیادت سیدامید، سفیدبخت یحیی، فرزانه فاطمه. افزایش پایداری حرارتی پروتئین نوترکیب اینورتاز ساکارومایسس سرویزیه با ایجاد جهش های هدفمند. زیست فناوری. 1397 [cited 2022January23];9(3 ):339-345. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=470795



IEEE : کپی

ارجمند، س.، قبادی، ل.، رعنایی سیادت، س.، سفیدبخت، ی.، فرزانه، ف.، 1397. افزایش پایداری حرارتی پروتئین نوترکیب اینورتاز ساکارومایسس سرویزیه با ایجاد جهش های هدفمند. زیست فناوری, [online] 9(3 ), pp.339-345. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=470795.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 0 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی